David Attenborough szerint a népességnövekedésnek véget kell vetni

Forrás: Getty Images/James D. Morgan -
David Attenborough népességnövekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
David Attenborough új természetfilm-sorozatáról beszélt elsősorban, de szót ejtett a környezetünket veszélyeztető problémákról is, például a népességnövekedésről. 

David Attenborough a BBC-nek nyilatkozott a közelgő, ötrészes természetfilm-sorozatáról, de nem csak a műsorról esett szó, hanem sok, a környezetünket érintő problémáról. Felhívta a figyelmet a műanyagszennyezés veszélyére, valamint a vegetáriánus életmódról is beszélt: a 92 éves természettudós szerint a hús fogyasztásával alapvetően nincsen baj, hiszen mindenevőkké váltunk, ám a mennyiséggel már akadnak problémák, ugyanis az ilyen mértékű fogyasztás fenntarthatatlan.

David Attenborough szerint a népességnövekedés lesz a végünk Forrás: Getty Images/James D. Morgan

A legnagyobb veszélyt mégsem a műanyagok és a húsfogyasztás jelenti, hanem a népességnövekedés. „Hosszú távon a népességnövekedésnek véget kell vetni" – mondta a tudós hozzátéve, hogy ez a probléma valószínűleg rendeződik magától is, ám akkorra már késő lesz, addigra már visszafordíthatatlan károkat okoz a népesség emelkedő száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.