Kamuvizsgálatokat végzett a budapesti állatorvos, elítélték

műtét vizsgálat bíróság csalás ítélet állatorvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénzt csalt ki a gazdáktól, pedig volt, hogy az állatot még a hordozóból sem vette ki egy budapesti állatorvos. A férfit felfüggesztett börtönre ítélték, és a szakmájától is eltiltották évekre. 

Volt olyan macska, amelyet a hordozójából sem vett ki az a budapesti állatovors, aki súlyos összegeket kért el el nem végzett vizságlatorkét.

Nem vizsgálta meg az állatokat a budapesti állatorvos Forrás: Pixabay.com / moshehar

A Bors úgy tudja, hogy öt állat ügyében folyt a vizsgálat, volt olyan CT-vizsgálat, melyért 60 ezer forintot kért, de meg sem csinált. A leleteket pedig meghamisította. "Van, akinek a macskáját úgy „sugárkezelték", hogy ki sem vette a dobozból, de olyan is előfordult, hogy a „daganatos kutyát" úgy műtötte meg, hogy az állat sosem volt daganatos" - mondta a lapnak Evelin, aki 2015-ben tett feljelentést az orvos ellen.

A férfi ügyében most született ítélet. Két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, valamint 3 évre eltiltották az orvoslástól. Bocsánatot nem kért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.