Lecsapott Portugáliára a trópusi viharrá szelídült Leslie hurrikán 175 km/órás széllökésekkel

Forrás: AFP/Carlos Costa -
vihar Leslie Portugália Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas erővel csapott le a Leslie hurrikán Portugáliára: 175 km/órás széllel és heves esőzésekkel pusztított. 

Óránkénti 175 kilométeres sebességű széllel és heves esőzéssel csapott le Portugália északi és középső, tengerparti részére a Leslie hurrikán, amely már trópusi viharrá szelídült. Pusztításai nyomán fák döltek ki, és autók is megrongálódtak, de sebesültek is vannak.

A kidőlt fákat takarítják a tűzoltók Portugáliában Forrás: AFP/Carlos Costa

A helyi katasztrófavédelem közlése szerint 27 ember sérült meg, de szerencsére senki nincs életveszélyben.

Sokaknak azonban el kellett hagyni otthonukat: mintegy hatvan embernek kellett menekülnie.

A helyzet a fővárostól, Lisszabontól 200 kilométerre északra fekvő Coimbra körzetében volt a legsúlyosabb, de jócskán kijutott a közeli Leiriának, Lisszabonnak, valamint északon Aveiro, Viseu és Porto településeknek is.

A hatóságok 1900 segélykérést rögzítettek,

többségében kidőlt fák, megrongálódott tetők miatt. Mintegy 324 ezer ember maradt áram nélkül, de ezt jórészt már sikerült helyreállítani. A katasztrófavédelem azt tanácsolta a lakosoknak, hogy maradjanak távol a tengerparti területektől, illetve ne hagyják el otthonaikat.

A Leslie hurrikán szeptember 23-a óta kavargott az Atlanti-óceán felett, és partra érve már trópusi viharként folytatta útját, jelentősen veszítve erejéből. Útját a szomszédos Spanyolország felé folytatta, ahol Zamora településen óránkénti száz kilométeres sebességű szelet mértek.

Fedetlen keblekkel vonultak utcára a nők Mexikóbanhttp://www.life.hu/news/20181015-fedetlen-keblekkel-vonultak-utcara-a-nok-mexikoban.htmlFélpucéran vonultak az utcára a nők Mexikóban. Tették mindezt azért, hogy a női jogokért tüntessenek. NewsOrigoDél-Karolina államban UFO-roncsot moshatott partra a vízhttp://www.life.hu/news/20181015-delkarolina-allamban-uforoncsot-moshatott-partra-a-viz.htmlA járókelők is értetlenül álltak az előtt a tárgy előtt, amelyet Dél-Karolinában mosott partra a víz. Többek szerint földönkívüliek lehetnek a dologban. News--Berohant a metróalagútba az Astoriánál egy fiatalhttp://www.life.hu/news/20181015-berohant-a-metroalagutba-az-astorianal-egy-fiatal.htmlNagy felfordulást okozott egy zavart fiatal szombaton: beruhant az Astoriánál a metróalagútba. NewsOrigoHalálos baleset: gázolt a HÉV a Gubacsi hídnálhttp://www.life.hu/news/20181015-halalos-baleset-gazolt-a-hev-a-gubacsi-hidnal.htmlReggel gázolt el egy embert a HÉV a Gubacsi hídnál: a helyszínen az életét vesztette. News--Egy bódult állapotban lévő férfi fejjel csapódott egy rendőrautóba Budapesten: videóhttp://www.life.hu/news/20181015-egy-bodult-allapotban-levo-ferfi-fejjel-csapodott-egy-rendorautoba-budapesten-video.htmlSokkoló felvételeket készített egy autós, aki rögzítette, miként csapódik egy bódult állapotban lévő autós egy rendrőautóba Budapesten, fényes nappal.News--Igazi őszi időre számíthatunk a hétenhttp://www.life.hu/news/20181014-igazi-oszi-idore-szamithatunk-a-heten.htmlA hirtelen jött hideg után az utóbbi napokban igazi vénasszonyok nyarában lehetett részünk. Íme néhány fontos információ az elkövetkező napok időjárását illetően. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.