Kutatók szerint egyes gének képesek újraéledni a halál után

Forrás: Thinkstock -
halál utáni élet halál gének hulla DNS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is olyan ember, akit ne izgatna a kérdés: vajon létezik élet a halál után? A Washingtoni Egyetem kutatói most elkezdtek ez ügyben vizsgálódni.

A szakemberek halott állatok testével kísérletezgettek, és arra a döbbenetes felismerésre jutottak, hogy több ezer gén képes a halál után két nappal újraéledni. Ez azért is érdekes, mert korábban még úgy vélték, a gének aktivitása megszűnik.

A mostani eredményeket azzal magyarázzák, hogy a halál után a DNS szerkezete tulajdonképpen fellazul, így lehetőség van a gének aktivitására.

Mindezek nagyon fontos adatok, amelyeket felhasználhatnak később a szervátültetések során és további kutatások után esetleg eljuthatnak a szakemberek oda, hogy képesek legyenek a testet újraindítani a halál után is – számolt be róla aMirror.

Lehet élet a halál után? Forrás: Thinkstock

Így kellene valójában a sajtreszelőt használni: videóhttp://www.life.hu/news/20181017-igy-kellene-valojaban-a-sajtreszelot-hasznalni.htmlA világ legegyszerűbb dolga a sajtreszelés, legalábbis ezt gondolhatnánk, de most kiderült, hogy egész eddigi életünkben rosszul csináltuk: így kellene. NewsOrigoMeteorológiai szolgálat: egyre kritikusabb a csapadékhiányhttp://www.life.hu/news/20181017-meteorologiai-szolgalat-egyre-kritikusabb-a-csapadekhiany-idojaras.htmlEgyre kritikusabb a csapadékhiány - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn honlapján. News--Megszólalt a brutális támadás után: részletesen mesélt a szörnyűségről Makai Viktóriahttp://www.life.hu/news/20181017-megszolalt-a-brutalis-tamadas-utan-reszletesen-meselt-a-szornyusegrol-makai-viktoria.htmlFutás közben támadta meg egy férfi Makai Viktóriát, a hétszeres magyar bajnok futónőt. A támadó szexet akart, a legrosszabtól Viktóriát a férje mentette meg. A futónő részletesen mesélt a támadásról a Borsnak. NewsOrigoFül nélkül született a nyuszi, imádja az internethttp://www.life.hu/news/20181016-ful-nelkul-szuletett-a-nyuszi-imadja-az-internet.htmlMimi fülek nélkül, három lábbal jött a világra. Gazdája felkarolta és a kis állat most boldogan éli nyusziéletét. NewsOrigoAz olasz autópályán sétált meztelenül egy magyar nőhttp://www.life.hu/news/20181016-az-olasz-autopalyan-setalt-meztelenul-egy-magyar-no.htmlMindössze egy rövid kabátot és egy szemüveget viselt az a magyar nő, aki éjszaka az olasz autópályán sétált szinte teljesen anyaszült meztelenül. Az intézkedő rendőrökre is rátámadt. News--Néhány napos újszülöttet találtak holtan Csíkszeredánhttp://www.life.hu/news/20181016-nehany-napos-ujszulottet-talaltak-holtan-csikszeredan.htmlHalott újszülöttet találtak Romániában, egy játszótér közeli padnál. A csecsemő néhány napos lehetett, keresik az édesanyját. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.