Hatalmas vihar miatt vörös riasztást adtak ki Spanyolország keleti részén

Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yoshiko Moriya -
Spanyolország vihar időjárás vörös riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várható heves esőzések és rendkívül viharos időjárás miatt készültség van Spanyolország keleti részén.

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) a legmagasabb, vörös színű riasztási fokozatot adta ki a Katalóniával szomszédos valenciai autonóm közösség egyes részeire, ahol a következő 12 órában négyzetméterenként akár mintegy 200 liternyi csapadék is hullhat – számolt be róla az MTI. Az előrejelzések szerint ez lehet az elmúlt tíz év egyik legkomolyabb vihara a térségben.

Hatalmas vihar csap le Spanyolországra Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yoshiko Moriya

19 településen már az oktatást is felfüggesztették elővigyázatosságból. Valencia városában bezárták a nyilvános parkokat és kerteket, valamint felhívták a lakosok figyelmét, hogy közlekedjenek óvatosan, és kerüljék a fás területeket.

Készültség van továbbá Katalónia és Murcia egyes részein valamint a Baleár-szigeteken, ahol a meteorológusok szerint akár 100 liter csapadék is hullhat négyzetméterenként a nap hátralévő részében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.