Hatalmas vihar miatt vörös riasztást adtak ki Spanyolország keleti részén

Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yoshiko Moriya -
Spanyolország vihar időjárás vörös riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várható heves esőzések és rendkívül viharos időjárás miatt készültség van Spanyolország keleti részén.

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) a legmagasabb, vörös színű riasztási fokozatot adta ki a Katalóniával szomszédos valenciai autonóm közösség egyes részeire, ahol a következő 12 órában négyzetméterenként akár mintegy 200 liternyi csapadék is hullhat – számolt be róla az MTI. Az előrejelzések szerint ez lehet az elmúlt tíz év egyik legkomolyabb vihara a térségben.

Hatalmas vihar csap le Spanyolországra Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yoshiko Moriya

19 településen már az oktatást is felfüggesztették elővigyázatosságból. Valencia városában bezárták a nyilvános parkokat és kerteket, valamint felhívták a lakosok figyelmét, hogy közlekedjenek óvatosan, és kerüljék a fás területeket.

Készültség van továbbá Katalónia és Murcia egyes részein valamint a Baleár-szigeteken, ahol a meteorológusok szerint akár 100 liter csapadék is hullhat négyzetméterenként a nap hátralévő részében.

A szülők szerint akadályozza a bírósági ügyet a veronai baleset buszsofőrjehttp://www.life.hu/news/20181019-a-szulok-szerint-akadalyozza-a-birosagi-ugyet-a-veronai-baleset-buszsoforje.htmlHamarosan kezdődik a veronai buszbalesettel kapcsolatos per és az elhunyt gyermekek szülei attól tartanak, az egyik vádlott, a busz sofőrje nem fog elmenni a tárgyalásra. News--A győri rendőrök flashmobbal kampányoltak a baelsetmegelőzés mellett: videóhttp://www.life.hu/news/20181019-a-gyori-rendorok-flashmobbal-kampanyoltak-a-baelsetmegelozes-mellett.htmlRendőrök perdültek táncra a győri Városháza előtt, méghozzá jó cél érdekében: flashmobbal hícvták fel a figyelmet arra, vigyázzunk egymásra az utakon. NewsOrigoSzombatra itt a hidegfront: időjáráshttp://www.life.hu/news/20181019-szombatra-itt-a-hidegfront-idojaras.htmlPénteken még jó idő lesz - bár eső előfordulhat - de az előrejelzések szerint ezzel vége is a vénasszonyok nyarának és itt az igazi ősz. NewsOrigoKülönös háromszög jelent meg a sivatagban: ufók művelhettékhttp://www.life.hu/news/20181018-kulonos-haromszog-jelent-meg-a-sivatagban-ufok-muvelhettek.htmlNagyméretű háromszöget fedeztek fel a Google Earth felvételein a nevadai sivatagban. Azonnal elindult a találgatás: vajon ufó szállt le valamikor ezen a területen? NewsOrigoTwitteren osztják meg az emberek, milyen kedvesség érte őket idegenektőlhttp://www.life.hu/news/20181018-twitteren-osztjak-meg-az-emberek-milyen-kedvesseg-erte-oket-idegenektol.htmlSzívmelengető kihívás terjed a Twitteren: az emberek megosztják azokat a kedves dolgokat, amelyeket teljesen idegen emberek tettek értük. NewsThinkstockMegkéselte majd megsütötte unokáját egy nagymama Amerikában (18+)http://www.life.hu/news/20181018-megkeselte-majd-megsutotte-unokajat-egy-nagymama-amerikaban.htmlA nagymamája vigyázott a 20 hónapos kislányra, amikor egyelőre ismeretlen okokból brutálisan kegyetlenül meggyilkolta a kicsit. A 48 éves nőt letartóztatták. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.