Elhunyt Bélik Jánosné, Magyarország legidősebb embere

halál legidősebb ember Piliscsaba Bélik Jánosné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
111 évesen elhunyt Magyarország legidősebb embere, a Piliscsabán élő Bélik Jánosné, született Piláth Katalin. Az asszony még az Osztrák–Magyar Monarchiában látta meg a napvilágot 1907-ben.

Három gyereke, hét unokája, tizennégy dédunokája és öt ükunokája született a napokban elhunyt Bélik Jánosné Piláth Katalinnak, aki Magyaroszág legidősebb embere volt. Az asszony 111 évet élt meg, még az Osztrák–Magyar Monarchia ideje alatt született.

Halálának hírét Piliscsaba alpolgármestere, Bácskai Beáta osztotta meg a Facebookon – szúrta ki a 24.hu. Bélik Jánosné termelőszövetkezetben és erdőgazdaságban is dolgozott, 70 évesen ment nyugdíjba.

„Gyermekeinek, rokonainak, barátainak és mindenkinek, aki ismerte és szerette, osztozunk fájdalmában” – írta az alpolgármester. A temetés időpontjáról a család kérésére később adnak tájékoztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.