5 testvérét vesztette el az I. világháborúban Wilfred Smith közlegény

Forrás: Origo -
háború gyász I. világháború közlegény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Wilfred Smith az I. világháborúban mind az öt fivérét elvesztette. Valószínűleg ő is meghalt volna, ha Mária királyné engedélyével nem szerel le.

A Smith család hat fiúgyermeket nevelt, mindegyiküket behívták katonának az I. világháborúban. Két éven belül öten vesztették életüket közülük a csatákban. Elsőként a 22 esztendős Robert halt meg, utolsóként pedig a 37 éves John. Csupán a legkisebb, Wilfred maradt életben, aki mindössze 17 éves volt, amikor kirobbant a háború.

A család szülővárosa megdöbbenve fogadta a híreket, majd a helyi plébános felesége levelet írt V. György király feleségének, Mária királynénak, hogy az egyetlen életben maradt gyermek, Wilfred Smith közlegény hadd jöhessen haza a családjához.

A levél célba ért: a királynét lesújtotta a család története, és természetesen engedélyt adott a férfi távozására.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

Wilfred így túlélte a háborút, családot alapíthatott, négy gyermeke, majd tíz unokája született.
Egyik unokája, a most 52 éves Amanda a DailyMailnek elmondta, ha nincs az a levél, ők soha nem születhettek volna meg.

Szeretettel emlékszem vissza dédnagyanyámra, aki két éven belül az összes férfit elvesztette maga körül. És akkor egyszer csak visszakapta a kicsi fiát, Wilfredet. Azóta eltelt 100 év, de emléküket mindig a szívünkben őrizzük.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.