Veronai buszbaleset: a sofőr a hivatalos idézés ellenére nem jelent meg a tárgyaláson

veronai buszbaleset tárgyalás sofőr jogosítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavaly januárban történt veronai buszbaleset ügye még nem zárult le, zajlik a per, amelyen a sofőr nem jelent meg.

A veronai buszbaleset múlt szerdai tárgyalásán nem jelent meg a sofőr, V. János, pedig az elhunyt gyermekek és felnőttek hozzátartozóiban sok kérdés maradt, amelyet szerettek volna feltenni a vezetőnek. Hiába kapott azonban szabályos idézést, nem ment el a perre. A Bors megpróbálta otthonában felkeresni V. Jánost, ám a férfi élettársa nyitott nekik ajtót, aki nem válaszolt a kérdéseikre.

A veronai buszbalesetnek összesen 17 halálos áldozata volt Forrás: AFP/Handout

A férfi a baleset után még azt vallotta, ő vezette a buszt, ám később már tagadta az állítását. A sofőr iratait lefoglalták az olasz hatóságok a baleset után, ám a felépülését követően visszakapta a jogosítványát, vagyis besétált az önkormányzathoz, és újat készíttetett magának. Nemrég azonban a hivatal visszakérte a dokumentumokat.

Mindkét gyermekét elvesztette a diákjait mentő tanár

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, egy hős tornatanár többször is visszament a buszba, hogy segítsen a gyerekeknek. Vígh Györgynek a saját gyermekeit viszont nem sikerült megmentenie. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.