Köd miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ

Fotó: Balla Zsolt -
OMSZ köd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat november 11-én délelőtt kiadott figyelmeztetése alapján a főváros és az Északi-középhegység tágabb környezetében kiterjedt és tartós köd fordul elő, és azokon a tájakon meg is maradhat. Óvatos közlekedésre kérnek mindenkit. 

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy a figyelmeztető előrejelzést vegyék komolyan, és a szokásosnál óvatosabban közlekedjenek ezeken a területeken.

Fotó: Balla Zsolt

Ködös útszakaszokon csökkentsük a járművünk sebességét, valamint tartsunk a szokásosnál nagyobb követési távolságot, és lehetőleg tartózkodjunk az előzéstől! Használjunk ködfényszórót! Ha járművünkön nincs ilyen, akkor a tompított fényszórót kell bekapcsolni. A távolsági fényszóró használata kifejezetten kerülendő, hiszen az erős fény a páraszemcsékről visszaverődve vakító, átláthatatlan fehér falat képez. Közlekedésünk során számítsunk az úttesten gyalogos, kerékpáros vagy lassú jármű közlekedésére, meghibásodott jármű megjelenésére, amelyek észlelése a ködben ugyancsak jelentősen korlátozódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.