Ha hihetünk a népi bölcsességnek, havazni fog karácsonykor

Forrás: MTI/Komka Péter -
karácsony bölcsesség névnap babona Erzsébet havazás időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeleg a karácsony, ilyenkor pedig már mindenki találgatja, hogy vajon fehér ünnepünk lesz-e. Az előrejelzések is adnak már némi képet egy csapadékos karácsonyról, ám egyelőre havat nem jósoltak. A népi bölcsesség azonban mást mond. 

Ha Erzsébetek névnapján esik a hó, akkor karácsonykor havazik – szól a népi bölcsesség. És ha hiszünk neki, akkor úgy tűnik, lesz hó karácsonykor, ugyanis az ország több pontján tapasztaltak havazást. A Köpönyeg előrejelzése szerint pedig hétfőn késő délutánig borult idő lesz többfelé csapadékkal. A Dunántúlon és északon eső, hó, havas eső egyaránt lehet, míg máshol inkább gyenge eső, szitálás várható. A csúcsérték +3 és +6 fok között alakul.

És valóban, a 24.hu beszámolója szerint Zala megyét már ellepte a hó, de Pest megyében is szállingóztak a hópelyhek, és a Kékestető is fehér hótakarót húzott magára.

Már a Kékestetőn is havazott Forrás: MTI/Komka Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.