Németh Lajos elmondta, milyen lesz az időjárás, havazik-e a napokban

Németh Lajos hideg havazás időjárás ősz tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország több területén havazott hétfőn, és úgy tartják, ha Erzsébet napon havazik, havas lesz a karácsony. Németh Lajos szerint ez még nem biztos, de azt elárulta, milyen idő lesz a következő napokban. 

Ha Erzsébet napon havazik, havas lesz a karácsony – tartja a népi babona. Hétfőn havazott is, ám Németh Lajos úgy véli, még egyáltalán nem biztos, hogy havazni fog az ünnepek alatt. De azt már tudni lehet, hogy mi várható a következő napokban.

„Ez a hó még csak előjátéka a télnek – mondta Németh Lajos a Mokkában. – Most, a következő napokban átmenetileg megenyhül az idő” – tette hozzá a meteorológus. Arra kell számítani, hogy vasárnap, Katalin napján nem lesz fagy.

„Olyan szeszélyes napokat élünk, hogy nem lehet a népi regulákból tudni az időjárást” – fejtette ki Németh Lajos, aki szerint az átlagosnál enyhébb és szeszélyesebb téllel kell számolnunk. „Bármennyire is szereténk azt, hogy sok olyan gyönyörű képünk legyen, mint hétfőn, egyre kisebb az esélye, hogy síkvidéken havazzon” – fogalmazott a meteorológus.

Magyar áldozata is van a kaliforniai tűzvésznekhttp://www.life.hu/news/20181120-magyar-aldozata-is-van-a-kaliforniai-tuzvesznek.htmlA pusztító kaliforniai tűzvésznek rengeteg halálos áldozata van, köztük egy fiatal magyar lány is. News--Fénygömböket vett videóra a háza fölött egy amerikai nőhttp://www.life.hu/news/20181120-fenygomboket-vett-videora-haza-folott-egy-amerikai-no.htmlAz amerikai Oregon egyik álmos kisvárosában felkavarta az állóvizet egy furcsa jelenség: érdekes fénygömbök jelentek meg egy nő háza felett. NewsOrigoXV. századi festménnyel akarják bizonyítani az ufók létezéséthttp://www.life.hu/news/20181119-xv-szazadi-festmennyel-akarjak-bizonyitani-az-ufok-letezeset.htmlSzámos teória látott már napvilágot azzal kapcsolatban, hogy vajon léteznek-e földönkívüliek. Egyes teoretikusok szerint ezt már XV. századi festmények is bizonyítják. News--Egy lyukat találtak a Nap felszínén, egyesek szerint ufók okozhattákhttp://www.life.hu/news/20181119-egy-lyukat-talaltak-a-nap-felszinen-egyesek-szerint-ufok-okozhattak.htmlEgy sasszemű csillagász vette észre, hogy egy lyuk van a Nap felszínén. Az összeesküvés-elméletek rajongói pedig máris bezsongtak, úgy gondolják, ezt az ott élő földönkívüliek okozhatták. NewsOrigoMadeleine McCann ügyére újabb nagy összeget áldoznakhttp://www.life.hu/news/20181119-madeleine-mccann-ugyere-ujabb-nagy-osszeget-aldoznak.htmlA több mint 10 éve eltűnt Madeleine McCann szülei még mindig nem veszítették el a reményt. A belügyminisztériumban most újabb összeget különítettek el a nyomozás költségeinek fedezésére, állítólag a rendőrök nyomon vannak. News--Ha hihetünk a népi bölcsességnek, havazni fog karácsonykorhttp://www.life.hu/news/20181119-ha-hihetunk-a-nepi-bolcsessegnek-havazni-fog-karacsonykor.htmlKözeleg a karácsony, ilyenkor pedig már mindenki találgatja, hogy vajon fehér ünnepünk lesz-e. Az előrejelzések is adnak már némi képet egy csapadékos karácsonyról, ám egyelőre havat nem jósoltak. A népi bölcsesség azonban mást mond. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.