Négy fehér bengáli tigris született a győri állatkertben

Forrás: MTI/Krizsán Csaba -
tigris Születés győri állatkert állatkert bengáli tigris Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bővült a győri állatkert népes családja, 4 fehér bengáli tigris született október 13-án. A kicsiket egyelőre nem láthatják a látogatók, de már a fotók nézegetése is megtölti a szíveket melegséggel. 

Csodás reggel virradt október 13-án a győri állatkertre. Négy fehér bengáli tigriskölyköt hozott világra édesanyjuk, Jázmin. Az örömhírt az állatkert Facebook-oldalán jelentették be.

„A kicsattanóan egészséges 4-es ikreket két fiú és két lány alkotja, ezt nevezik kiegyenlített alomnak, ahol azonos a nemek aránya. Jázmin, az anya és a kicsik jól vannak. A kölykök egyelőre még a tigrisházban töltik mindennapjaikat, így a nagyközönség által nem láthatók. A hideg időjárás miatt tavasszal lesznek csak megtekinthetők a kifutóban” – írja az állatkert.

December 1-től az állatkerti bérlettulajdonosok láthatják majd először a kölyköket egészen addig, amíg ez nem zavarja a jövevények életét és fejlődését. „A tigristréning egy speciális képzési program része, ami lehetővé teszi, hogy az állataink szorosabb kapcsolatot építsenek gondozóikkal és az emberekkel. Ez a módszer a kicsik érdekeit is szolgálja, mivel így később kevesebb stresszel jár majd a számukra egy állatorvosi vizsgálat vagy a szállítás” – írja az állatkert a bejegyzésében.

Egyelőre még nem láthatják őket a látogatók Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Bengáli tigriskölykök az állatkertben Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.