H. Dezső, az olaszliszkai lincselő milliókkal szabadulhat a börtönből

H. Dénes kártérítés pénz börtön olaszliszkai gyilkosság Olaszliszka Olaszliszkai lincselés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olaszliszkai tanárlincselés egyik elkövetője, H. Dezső akár milliókkal is szabadulhat a börtönből. Rossz tartási körülményekre hivatkozva ugyanis 5 millió forintot ítélt meg neki a bíróság. 

Akár már a jövő nyáron szabadulhat az olaszliszkai tanárlincselés egyik elkövetője, H. Dezső. Bár a férfit 17 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, jó magaviselete miatt valószínűleg nem kell 2023-ig a rácsok mögött maradnia - írja a Blikk.

Még 2006-ban történt, hogy a földrajz–biológia szakos tanár két kislányával utazott, amikor autójával elsodort egy 11 éves kislányt, H. Kittyt. A kislánynak nem esett komolyabb baja, ám a rokonai a tanárt a két lánya szeme láttára megölték.

A bíróság 8 embert ítélt el, hárman életfogytiglan tartó börtönbüntetést kaptak. Az Echo TV Razzia című műsorának információi szerint H. Dezsőnek rossz tartási körülményekre hivatkozva 5 millió forintot ítélt meg a bíróság.

A Borsnak azonban az áldozat, Szögi Lajos édesapja elmondta, hogy ők még semmit nem kaptak a 2010-ben nekik ítélt 46 milliós kártérítésből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.