Beperelte a Playboy-t egy vak férfi, mert nem tudja elolvasni a lapot

Forrás: AFP/Frederic J. Brown -
Playboy fogyatékkal élők per esélyegyenlőség vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vak Donald Nixon beperli a Playboyt, mert nem tudja elolvasni a lapot. 

Az amerikai Playboy magazin weboldala ellen indított pert egy látássérült férfi, mert szerinte megsértették a fogyatékkal élők védelméről szóló törvényt - írja a People magazin.

Donald Nixon azt mondja, hogy a weboldal nem kompatibilis azzal a szoftverrel, amely segít neki abban, hogy beszédszintetizátorral vagy Braille-kijelzővel tudja olvasni a cikkeket.

Nixon nagyon szeretné, ha a Playboy a látássérültek számára is elérhetővé válna. A magazin egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Donald Nixon perli a Playboy-t Forrás: AFP/Frederic J. Brown
Mínusz 10 fokra hűlhet a levegő december első hétvégéjénhttp://www.life.hu/news/20181130-minusz-10-fokra-hulhet-a-levego-december-elso-hetvegejen-idojaras.htmlA hétvégén marad a hideg, helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, kisebb havazás előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből. NewsThinkstockGyanúsítottak lettek az ablakon kizuhant kistarcsai kislány szüleihttp://www.life.hu/news/20181130-gyanusitottak-lettek-az-ablakon-kizuhant-kistarcsai-kislany-szulei.htmlA család negyedik emeleti albérletéből zuhant ki a kistarcsai kislány, A. Panni. A szülőket most gondatlan veszélyeztetés miatt vonhatják felelősségre. NewsAFPAz előrejelzések már mutatják, várható-e karácsonykor hóhttp://www.life.hu/news/20181130-az-elorejelzesek-mar-mutatjak-varhatoe-karacsonykor-ho.htmlSokan várják a fehér karácsonyt, és böngészik mindennap az előrejelzéseket annak reményében, hogy majd azt mutatja, amit szeretnének. És bár az időjárás ez alatt a közel egy hónap alatt még változhat, egyelőre nem jósolnak fehér karácsonyt. News--Enyhülés várható az időjárásban a jövő hétenhttp://www.life.hu/news/20181130-enyhules-varhato-az-idojarasban-a-jovo-heten-melegebb-lesz.htmlA nagyon hideg hétvége után hétfőtől kicsit fellélegezhetünk: jön az enyhülés. News--Így suhant át Magyarország fölött egy tűzgömb ma hajnalbanhttp://www.life.hu/news/20181129-igy-suhant-at-magyarorszag-folott-egy-tuzgomb-ma-hajnalban.htmlTűzgömb suhant át a nyugati, délnyugati égbolton ma hajnalban. NewsOrigoEgy 11 éves kislány kimentette négy testvérét egy égő házbólhttp://www.life.hu/news/20181129-egy-11-eves-kislany-ego-hazbol-mentette-ki-negy-testveret.htmlFüstszagot érzett egyik éjjel egy 11 éves ukrajnai kislány, aki azonnal felkelt, és kimenekítette az égő házból a négy testvérét. Később a szomszédok is a segítségükre siettek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.