Agyontaposták egymást az emberek egy éjszakai klubban Ancona város közelében, az Adriai-tenger partján

baleset tragédia szórakozóhely
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Agyontaposták egymást az emberek szombatra virradóan egy éjszakai klubban, az olaszországi Ancona város közelében, az Adriai-tenger partján: hat ember meghalt, mintegy száz megsérült, köztük körülbelül 10-en súlyosan.

Olasz sajtóértesülések szerint a halottak közül öten - három lány és két fiú - tizenévesek, a hatodik halálos áldozat pedig egy felnőtt nő, aki elkísérte lányát a diszkóba. A korábbi hírek közel száz sérültről szóltak, de a legfrissebb jelentések szerint harmincöten-ötvenen sérültek még. Tizenkét sérültnek súlyos az állapota, egyeseknek közülük veszélyben van az életük. Sokan súlyos zúzódásokkal és csonttörésekkel kerültek kórházba.

Helyszíni jelentések szerint tucatnyi rohamkocsi, tűzoltó- és rendőrautó van a szórakozóhelynél.
A tragédia helyi idő szerint éjfél után körülbelül egy órával történt. A pánikot és tülekedést az válthatta ki a Madonna del Piano helységben lévő Lanterna Azzurra nevű klubban, hogy valaki könnygázt permetezett szét - olvasható a Corriere Della Sera című újság honlapján. Mintegy ezren voltak a klubban, ahol a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Sfera Ebbasta olasz rappernek volt koncertje. Egy 16 éves fiú, akit kórházban ápolnak sérülésekkel, azt mondta, hogy a tülekedés a koncert megkezdése előtt történt, és a klub legalább egyik vészkijárata zárva volt, amikor megpróbált kimenekülni az épületből.

A helyi médiának nyilatkozó szemtanúk arról beszéltek, hogy többtucatnyian estek le egy kisebb falról, agyonnyomva azokat, akik alattuk voltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.