A környezetszennyezés miatt megtapasztalhatjuk, milyen volt az idő 3 millió évvel ezelőtt

Forrás: photolib.noaa.gov -
olvadás környezetszennyezés évmilliók tengerszint időjárás klímaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Amerikai Tudományos Akadémia hétfőn megjelent tanulmányában azt fejtegette, hogy nem is olyan sokára, akár már 2030-ban megtapasztalhatjuk, milyen volt az időjárás évmilliókkal ezelőtt. Legalábbis akkor, ha ugyanígy halad tovább a szén-dioxid-kibocsátás.

Vészharangot kongat az Amerikai Tudományos Akadémia (PNAS). Hétfőn megjelent tanulmányukban kifejtették, hogy 2030-ban már megtapasztalhatjuk, milyen idő lehetett a Földön 3 millió évvel ezelőtt. Ha pedig továbbra sem változik a szén-dioxid-kibocsátás, akkor 2150-ben már olyan idő lesz, mint akkor, amikor az első emlősök megjelentek mintegy 50 millió évvel ezelőtt.

Drasztikus klímaváltozásra lehet számítani Forrás: photolib.noaa.gov

Jack Williams, a wisconsini egyetem klimatológusa szerint 3 millió évvel ezelőtt száraz és meleg éghajlat uralkodott. Grönlandot még nem fedte jégtakaró, a tengerszint pedig 18 méterrel magasabb votl – írja a 24.hu. De az átlaghőmérséklet is magasabb volt a jelenleginél.

Leszögezte: mivel hosszú idő kell a jégsapkák felolvadásához, a következő évszázadban még nem lesz újra zöld Grönland, és a tengerszint sem lesz 18 méterrel magasabb, ám mégis jelentős változásra kell számítani. Olyan fajokat ér majd készületlenül a gyors ütemű változás, amelyek fejlődése évmilliókig tartott. Számos faj kihalására lehet számítani.

Megjósolta a New York-i terrortámadást és a brexitet: ezt jövendöli 2019-re Baba Vangahttp://www.life.hu/news/20181212-ezt-jovendolte-2019re-baba-vanga-a-vak-josno.htmlBaba Vanga, a vak jósnő már két évtizede elhunyt, ám még életében megmondta, mire számíthatunk 2019-ben. Jóslatait nem érdemes félvállról venni, hiszen megjövendölte az Iszlám Állam felemelkedését, a New York-i terrortámadást és a brexitet is.News--VV Fanni-ügy: nem zárja le a rendőség idén a nyomozást, rács mögött marad a gyanúsítotthttp://www.life.hu/news/20181212-vv-fanniugy-nem-zarja-le-a-rendoseg-iden-a-nyomozast-racs-mogott-marad-a-gyanusitott.htmlMég idén le akarta zárni a rendőrség a VV Fanni ügyet, a gyanúsított B. László ügyvédje szerint azonban ez nem fog megtörténni. A családnak továbbra is várnia kell arra, hogy megismerhessék a nyomozati iratokat - írja a Blikk. NewsOrigoTéliesre fordul az időjáráshttp://www.life.hu/news/20181211-teliesre-fordul-az-idojaras.htmlLehűlés várható a hét végére, és havazás is előfordulhat. NewsOrigoA nyomozók befejezték a kőbányai futónő ügyéthttp://www.life.hu/news/20181211-a-nyomozok-befejeztek-a-kobanyai-futono-ugyet.htmlMég októberben támadták meg a kőbányai futónőt, Makai Viktóriát, akit a férje mentett meg. A nyomozók befejezték a munkát, átadták a nyomozati anyagot az ügyészségnek. News--Furcsa alakú, ufónak látszó tárgyat láttak Hollandia feletthttp://www.life.hu/news/20181211-furcsa-alaku-ufonak-latszo-targyat-lattak-hollandia-felett.htmlMegszokhattuk már, hogy az Egyesült Államok területéről jelzik a legtöbb ufóészlelést, ám most egyikük megunta a jól megszokott terepet, és Hollandia felé vette az irányt. Videóra vették a furcsa jelenséget. News--Befőttesüvegekbe zárt szellentést árul karácsonyra egy céghttp://www.life.hu/news/20181210-befottes-uvegekbe-zart-szellentest-arul-karacsonyra-egy-ceg.htmlÜvegbe zárt szellentést árul egy cég karácsonyi ajándékként. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.