Bogarakkal áraszthatjuk el a lakást, ha nem tisztítjuk le a karácsonyfát

karácsony Bogár fenyőfa karácsonyfa fenyő erdő lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan rögtön a lakásba állítják be a karácsonyfaárustól elhozott fenyőt, ám ha így teszünk, tavasszal bogárinvázió színhelyévé válhat a lakás. Mutatjuk, hogyan kerülhetjük el.

Tövises cincér, lepkék, pókfélék, atkák és poloskák is megtelepedhetnek a karácsonyfákon. Bár most, télen még csak báb formájában találjuk meg őket, tavasszal sok bosszúságot okozhatnak.

A Tények riportjából kiderült, hogyan szabadulhatunk meg tőlük. „Ha a megvásárlandó fák egy helyre össze vannak dobálva, ott kialakulhat egy úgynevezett mikroklíma, amitől ezek az állatok icipicit magukhoz térhetnek” – mondta Sár József entomológus.

Megakadályozhatjuk a bogárinváziót, ha alaposan megrázzuk a fát, mielőtt a lakásba kerül, ilyenkor lehullanak a kis bogarak, de még biztosabb megoldás, ha jó alaposan lemossuk a fenyőt.

Megjósolta a New York-i terrortámadást és a brexitet: ezt jövendöli 2019-re Baba Vangahttp://www.life.hu/news/20181212-ezt-jovendolte-2019re-baba-vanga-a-vak-josno.htmlBaba Vanga, a vak jósnő már két évtizede elhunyt, ám még életében megmondta, mire számíthatunk 2019-ben. Jóslatait nem érdemes félvállról venni, hiszen megjövendölte az Iszlám Állam felemelkedését, a New York-i terrortámadást és a brexitet is.News--VV Fanni-ügy: nem zárja le a rendőség idén a nyomozást, rács mögött marad a gyanúsítotthttp://www.life.hu/news/20181212-vv-fanniugy-nem-zarja-le-a-rendoseg-iden-a-nyomozast-racs-mogott-marad-a-gyanusitott.htmlMég idén le akarta zárni a rendőrség a VV Fanni ügyet, a gyanúsított B. László ügyvédje szerint azonban ez nem fog megtörténni. A családnak továbbra is várnia kell arra, hogy megismerhessék a nyomozati iratokat - írja a Blikk. NewsOrigoTéliesre fordul az időjáráshttp://www.life.hu/news/20181211-teliesre-fordul-az-idojaras.htmlLehűlés várható a hét végére, és havazás is előfordulhat. NewsOrigoA nyomozók befejezték a kőbányai futónő ügyéthttp://www.life.hu/news/20181211-a-nyomozok-befejeztek-a-kobanyai-futono-ugyet.htmlMég októberben támadták meg a kőbányai futónőt, Makai Viktóriát, akit a férje mentett meg. A nyomozók befejezték a munkát, átadták a nyomozati anyagot az ügyészségnek. News--Elválik férjétől a nő, aki egy 300 éves kalózhoz ment hozzáhttp://www.life.hu/news/20181211-elvalik-ferjetol-a-no-aki-egy-300-eves-kalozhoz-ment-hozza.htmlBejelentette házasságának végét a 46 éves Amanda Sparrow Large, aki azzal lett híres, hogy egy sámán által celebrált esküvőn hozzáment egy 300 éves kalóz szelleméhez. News--Furcsa alakú, ufónak látszó tárgyat láttak Hollandia feletthttp://www.life.hu/news/20181211-furcsa-alaku-ufonak-latszo-targyat-lattak-hollandia-felett.htmlMegszokhattuk már, hogy az Egyesült Államok területéről jelzik a legtöbb ufóészlelést, ám most egyikük megunta a jól megszokott terepet, és Hollandia felé vette az irányt. Videóra vették a furcsa jelenséget. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.