Szinte teljesen gömb alakú köveket találtak a Marson

NASA Mars marsjáró tudósok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, a Mars bolygó mindig tartogat meglepetéseket. Most éppen érdekes alakú köveket találtak, amelyek felkeltették a tudósok figyelmét.

A napokban számoltunk be az áttörő felfedezésről, miszerint hangokat sikerült rögzíteni a Marson.

Most pedig NASA Opportunity marsjárója olyan kövekről rögzített képeket, amelyek szinte teljesen szabályos gömb alakúak. A Ripost cikke szerint egyelőre nincs olyan eszköz, amelyekkel eredetük pontosan meghatározható lenne, de már elkezdték a kutatást.

A NASA-nál áfonyáknak nevezték el őket, próbálnak rájönni, mi formálta őket. Ha sikerülne őket azonosítani, akár képet is lehetne kapni az ősi marsi körülményekről. A kutatáshoz a marsi körülményekhez hasonlókat próbáltak teremteni a Földön. Az már mindenesetre kiderült, hogy egy kalcitmag körül alakultak ki, és csak a külső rétegek tartalmaznak nagyobb mennyiségben vasat.

Sokkoló látványban volt része a nőnek, aki egy gyorséttermi csirkét rendelthttp://www.life.hu/news/20181212-sokkolo-latvanyban-volt-resze-a-nonek-aki-egy-gyorsettermi-csirket-rendelt.htmlSokkoló dolgot talált a sült csirkében egy nő, miután egy gyorsétteremben vásárolt. NewsOrigoBogarakkal áraszthatjuk el a lakást, ha nem tisztítjuk le a karácsonyfáthttp://www.life.hu/news/20181212-bogarakkal-araszthatjuk-el-a-lakast-ha-nem-tisztitjuk-le-a-karacsonyfat.htmlSokan rögtön a lakásba állítják be a karácsonyfaárustól elhozott fenyőt, ám ha így teszünk, tavasszal bogárinvázió színhelyévé válhat a lakás. Mutatjuk, hogyan kerülhetjük el. News--Németh Lajos úgy sejti, idén sem lesz fehér karácsonyhttp://www.life.hu/news/20181212-nemeth-lajos-ugy-sejti-iden-sem-lesz-feher-karacsony.htmlNémeth Lajosnak nincsenek túl jó hírei arra vonatkozóan, lesz-e idén fehér karácsonyunk. NewsFotó: Szabó Gábor - Origo25 tűzoltó takarította el a kiömlött 1 tonna csokoládéthttp://www.life.hu/news/20181212-25-tuzolto-takaritotta-el-a-kiomlott-1-tonna-csokoladet.htmlEgy üzemi baleset miatt 1 tonna csokoládé ömlött az úttestre a vesztfáliai Werlben kedden. Nem kevesebb mint 25 tűzoltó kellett ahhoz, hogy eltakarítsák. News--A környezetszennyezés miatt megtapasztalhatjuk, milyen volt az idő 3 millió évvel ezelőtthttp://www.life.hu/news/20181212-a-kornyezetszennyezes-miatt-megtapasztalhatjuk-milyen-volt-az-ido-3-millio-evvel-ezelott.htmlAz Amerikai Tudományos Akadémia hétfőn megjelent tanulmányában azt fejtegette, hogy nem is olyan sokára, akár már 2030-ban megtapasztalhatjuk, milyen volt az időjárás évmilliókkal ezelőtt. Legalábbis akkor, ha ugyanígy halad tovább a szén-dioxid-kibocsátás.NewsOrigoMegjósolta a New York-i terrortámadást és a brexitet: ezt jövendöli 2019-re Baba Vangahttp://www.life.hu/news/20181212-ezt-jovendolte-2019re-baba-vanga-a-vak-josno.htmlBaba Vanga, a vak jósnő már két évtizede elhunyt, ám még életében megmondta, mire számíthatunk 2019-ben. Jóslatait nem érdemes félvállról venni, hiszen megjövendölte az Iszlám Állam felemelkedését, a New York-i terrortámadást és a brexitet is.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.