Balesetekkel indult a nap a havazás miatt az ország útjain

Forrás: Shutterstock/Creative Lab -
autópálya havazás tűzoltó baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország nagy részén esik a hó, a csúszóssá vált utakon pedig már kora reggel több baleset is történt.

Összeütközött egy kamion és egy gépkocsi szombat kora reggel az M43-as autópálya országhatár felé vezető oldalán, a 45. kilométernél – számolt be róla a Katasztrófavédelem. A balesethez Makóról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket, és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Első információink szerint a balesetben két ember megsérült, ezért őket a mentők ellátják.

Emellett baleset történt Budapest XVII. kerületében is, itt két autó karambolozott, az M1-es autópályán pedig kisteherautóval ütközött egy gépkocsi.

Árokba borult egy kisbusz a 4-es főút Karcag és Kisújszállás közötti szakaszán, egy másik kisbusszal pedig a 405-ös út Albertirsa és Nyáregyháza közötti szakaszán történt ugyanez.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock/Creative Lab

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a Dunántúlon vasárnap reggelre fog elállni a havazás, a keleti megyékben azonban még vasárnap délelőtt is számíthatunk hóra.

A havazás miatt a Magyar Közút a nap 24 órájában dolgozik az utakon, először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdték meg a beavatkozást, ezt követik a településeket összekötő mellékutak, illetve alacsony forgalmú bekötőutak hóeltakarítása vagy síkosságmentesítése. Az intenzívebb havazással együtt elsősorban Vas, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a szél is felerősödhet, ami hófúvásos szakaszokat is eredményezhet.

Magyar nő gyilkolt egy osztrák városban: a helyieket sokkolták a történtekhttp://www.life.hu/news/20181214-magyar-no-gyilkolt-egy-osztrak-varosban-a-helyieket-sokkoltak-a-tortentek.htmlA helyieket sokkolta az a gyilkosság, amelyet egy magyar nő követett el az ausztriai Villachban. NewsOrigoHétvégi havazásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálathttp://www.life.hu/news/20181214-hetvegi-havazasra-figyelmeztet-az-orszagos-meteorologiai-szolgalat.htmlAz ország több területén is havazásra lehet számítani a hétvégén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint lesz olyan terület, ahol 15 centiméter is eshet. News--A jeges Dunából mentettek ki egy asszonyt Győrbenhttp://www.life.hu/news/20181214-a-jeges-dunabol-mentettek-ki-egy-asszonyt-gyorben.htmlA győri rendőrséget csütörtökön azzal értesítették, hogy egy nő beleesett a jéghideg Dunába. A rendőrök a helyszínre siettek és megmentették a bajba jutottat. NewsOrigoFérjhez ment India leggazdagabb emberének lánya: 28 milliárdot költöttek a lagzirahttp://www.life.hu/news/20181214-ferjhez-ment-india-leggazdagabb-emberenek-lanya-28-milliardot-koltottek-a-lagzira.htmlA héten férjhez adta lányát India leggazdagabb embere. Szinte szó szerint hét országra szóló lakodalmat tartott a család. NewsOrigoA peronon végezte el a nagydolgát egy nő (18+)http://www.life.hu/news/20181214-a-peronon-vegezte-el-nagy-dolgat-egy-no.htmlMegdöbbentő videó került fel az internetre: egy nő kiszállva a metróból a peronon intézte el a „nagydolgát”. News--102 évesen vállalta be az ejtőernyős ugrást egy néni: videóhttp://www.life.hu/news/20181213-102-evesen-vallalta-be-az-ejtoernyos-ugras-egy-neni.htmlIrene O'Shea 102 évesen próbálta ki az ejtőernyőzést. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.