Szálló por - Több településen veszélyes szinten a levegőminőség

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
levegő veszélyes szálló por levegőminőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több település - köztük Budapest - levegőjét veszélyesnek minősítették a magas szállópor- (PM10) tartalom miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés indexe alapján Budapest mellett Dunaújváros, Tököl és Putnok szerepel a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.

Emellett Székesfehérvár, Veszprém, Várpalota, Százhalombatta, Pécs, Vác, Szolnok, Eger, Miskolc, Sajószentpéter, Nyíregyháza és Salgótarján levegője egészségtelen minősítést kapott.

Dorog, Esztergom, Kazincbarcika, Hernádszurdok, Oszlár és Szeged levegője is kifogásoltnak számít.
A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. A légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különítenek el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási vagy riasztási fokozatát.

Visszatér a magyarok kedvenc csokija, a Piros Mogyoróshttp://www.life.hu/sztarok/20181222-visszater-a-magyarok-kedvenc-csokija-a-piros-mogyoros.htmlHosszú évtizedeken keresztül a legnépszerűbb csoki volt Magyarországon a Piros Mogyórós, négy éve mégis leállították a gyártását. Most azonban újra kapható.TV + SztárokEmily Rajakowski feneke megint felrobbantotta az internetet: a kamerába nyomtahttp://www.life.hu/sztarok/20181222-emily-rajakowski-feneke-megint-felrobbantotta-az-internetet-a-kameraba-nyomta.htmlEmily Rajakowski egészen közelről mutatta meg fenekét a rajongóknak. Ez lenne a karácsonyi ajándék, amit a rajongóknak szánt?TV + Sztárok--Melltartó és tengerparti karácsonyfa: így telik az ünnep Eva Longoriánálhttp://www.life.hu/sztarok/20181222-melltarto-es-tengerparti-karacsonyfa-igy-telik-az-unnep-eva-longorianal.htmlÍgy kívánt rajongóinak boldog ünnepeket a színésznő.TV + Sztárok--Ruby Rose amerikai színésznő bevásárolt a Heim Pál Gyermekkórháznakhttp://www.life.hu/sztarok/20181222-ruby-rose-amerikai-szineszno-bevasarolt-a-heim-pal-gyermekkorhaznak.htmlKórházi ellátásra szorult a Budapesten forgató Ruby Rose. Az élmény arra sarkallta a színésznőt, hogy segítsen a magyar egészségügyi intézményeknek. Megkezdte a bevásárlást, és arra buzdít mindenkit, aki teheti, cselekedjen hasonlóan. TV + Sztárok--Konyhafőnök VIP: Király Péter lett a győzteshttp://www.life.hu/sztarok/20181222-konyhafonok-vip-kiraly-peter-lett-a-gyoztes.htmlHatalmas küzdelemben Rácz Jenő versenyzője, Király Péter nyerte a Konyhafőnök címet és a vele járó 10 millió forintot. TV + SztárokOrigoÁlomutazó: Hajdu Steve elárulta, milyen ajándékokkal lepi meg szeretteithttp://www.life.hu/sztarok/20181221-alomutazo-hajdu-steve-elarulta-milyen-ajandekokkal-lepi-meg-szeretteit.htmlBár színészként szinte előadásokkal tölti a szeretet ünnepét, mégis különleges a karácsony Hajdú Steve és felesége életében, hiszen míg a színész magyar, a felesége angol, így a pulyka, valamint a halászlé közt lavíroznak. Steve a Life.hu riporterének, Domszky Lászlónak családi titkokat is elárult a karácsonyozásukról, a többi között azt, hogyan kerül a királynővel kapcsolatba, de az ajándékozásról is beszélt: olyan apróságokkal lepi meg szeretteit, mint egy Ferrari... TV + SztárokFotó: Hámori Zsófia/Life.hu



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.