Dévaványán szén-monoxid mérgezés miatt meghalt egy 24 éves focista és édesapja december 25-én

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
halál Dévaványa Szén-monoxid-mérgezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December 25-én, szén-monoxid mérgezés miatt halt meg egy 24 éves focista és édesapja.

Szörnyű tragédi történt karácsony első napján: a Dévaványai SE labdarúgója, D. Kristóf és édesapja szén-monoxid mérgezés következtében hunytak el. A rendőrség közlemény adott ki, írta meg a keleten.hu.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség hivatalos közleménye:

Szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét egy férfi és fia. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Dévaványán, 2018. december 25-én 14 óra 45 perc körül otthonukban holtan találtak egy 56 éves férfit és 24 éves fiát. A ház fürdőszobájában a kazán és a vízmelegítő is gázzal működött. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gázkazán meghibásodott és a két férfi szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el és szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia körülményeit, a büntetőjogi felelősség kérdését.

A katasztrófavédelem ez alkalomból is felhívja a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid mérgezést a legtöbbször a helytelenül használt tüzelő- és fűtőberendezés, kémény okozza. Ezért rendkívül fontos, hogy a kazánokat és a kéményeket minden fűtési időszak előtt ellenőriztessük.

Azokat a helyiségeket, amelyekben a tüzelőberendezés található, rendszeresen szellőztessék, megakadályozva a mérgező gázok felhalmozódását. Ezért szakboltokban kapható elektronikus szén-monoxidjelző készülékekkel jelezhető a veszély!

Paranormális jelenséget észleltek 1964-ben egy angliai kisvárosbanhttp://www.life.hu/news/20181226-paranormalis-jelenseget-eszleltek-1964ben-egy-angliai-kisvarosban.htmlParanormális jelenségek tartják lázban évek óta az angliai Warminster városát. NewsOrigoTrükköznek a fenyőfaárusok: ezért járt rosszul, aki utolsó pillanatban vásárolthttp://www.life.hu/news/20181225-trukkoznek-a-fenyofaarusok-ezert-jar-rosszul-aki-utolso-pillanatban-vasarolt.htmlNemhogy jobban, de sokkal rosszabbul járhat, aki az utolsó pillanatra hagyja a fenyővásárlást, több ezer forint kára is lehet. A fenyőfaárusok számtalan trükkel próbálkoznak. Általában a fafajtákat keverik, mondván, a vevő úgysem tudja, és az olcsóbb fát is a magasabb áron adják el. Ráadásul sokan tényleg az utolsó pillanatban veszik meg a karácsonyfát, mert azt gondolják, úgy spórolnak. NewsJéghideg vízben, fürdőnadrágban díszítettek karácsonyfát a Balatonbanhttp://www.life.hu/news/20181225-jeghideg-vizben-furdonadragban-diszitettek-karacsonyfat-a-balatonban.htmlFürdőnadrágban mentek be a Balatonba az emberek Szigligetnél, hogy feldíszítsék a karácsonyfát, az sem érdekelte őket, hogy mennyire hideg a víz. A Borsod megyei Szomolyán pedig karácsonyfa-díszítő versenyt rendeztek, a nyertes házaspár nyár óta készült a feladatra. Volt, aki természetes anyagokkal díszített, más pedig csak újrahasznosított díszeket használt. Bár nem volt hideg, jól fogyott a tea és a forralt bor is. NewsOrigoTévedés, hogy karácsonykor lesznek a legtöbben öngyilkosok (18+)http://www.life.hu/news/20181222-tevedes-hogy-karacsonykor-lesznek-a-legtobben-ongyilkososok.htmlSokak számára a december az év legboldogabb időszaka, mások életében azonban ez egy különösen kritikus időszak: a közelgő ünnep gondolata ugyanis felerősíti magányukat, szomorúságukat, ez pedig akár öngyilkossági gondolatokhoz is vezetheti őket. Elterjedt nézet, hogy az ünnepi időszakban sokkal többen vetnek önkezükkel véget az életüknek, mint az év bármelyik másik részében. Vajon igaz ez az állítás? Nem feltétlenül, az azonban tény, hogy több ismert ember is ilyenkor lett öngyilkos. News--Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idejénhttp://www.life.hu/news/20181224-fokent-maganyosak-hivjak-a-lelkisegely-szolgalatot-advent-idejen.htmlFőként a magány, a kapcsolatok hiánya miatt hívják az adventi időszakban az éjjel-nappal elérhető telefonos lelkisegély-szolgálatot a 116-123-as számon - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. NewsOrigoA klímaváltozás miatt még szélsőségesebb időjárásra kell felkészülni ausztrál tudósok szerinthttp://www.life.hu/news/20181222-a-klimavaltozas-miatt-meg-szelsosegesebb-idojarasra-kell-felkeszulni-ausztral-tudosok-szerint.htmlA globális klímaváltozás miatt még szélsőségesebb időjárásra, hőhullámokra, bozóttüzekre, viharokra és szárazságra kell felkészülni - figyelmeztetett csütörtökön Ausztrália vezető tudományos testülete, a CSIRO. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.