Időjárás: Németh Lajos mínusz 17 fokot ígér jövő hétre

Forrás: AFP/Szergej Szupinszki -
Németh Lajos időjárás fagy előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elárulta, hétvégén havazás érkezik, jövő héten pedig bizonyos helyeken akár mínusz 17 fok is lehet.

Németh Lajos a budavári sikló mellől jelentkezett be a TV2 műsorában, ahol kissé dideregve elárulta, egy hidegfront érte el hazánkat és ezzel együtt megérkezett a jó előre beígért sarkvidéki levegő első hulláma is. Ez azonban semmi ahhoz képest, ami hétvégén jön...

Ez a sarkvidéki levegő a következő két napban nyugalomba kerül, de csak azért, hogy szombaton érkezzen egy olyan ciklon, amely az ország legnagyobb részén jelentős mennyiségű havazást okozhat. Igazi téli idő vár ránk a hét második felében, olyannyira, hogy a legfrissebb számítások szerint síkvidéken is lehet 5–10 centiméteres hó, sőt hófúvással is számolniuk kell azoknak, akik hétvégén indulnak majd útnak autóval. Aztán jövő hét első napjaiban ez a sarki levegő nyugalomba kerülve a hófödte tájakon akár mínusz 15–17 fokos hideget is eredményez.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.