Különleges zebracsikó született a Nyíregyházi Állatparkban

Születés állat állatok szilveszter Nyíregyházi Állatpark Újév zebra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újévi csoda történt a Nyíregyházi Állatparkban. Az ország egyetlen Grevy-zebra-csapata új taggal bővült. Megszületett ugyanis Szilveszter, a kis zebracsikó. 

Hihetetlenül aranyos az a zebracsikó, aki újév napján látta meg a napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban. Az ország egyetlen Grevy-zebra-csapatának új tagját január második hetére várták, ám valószínűleg a petárdadurrogtatás miatt hamarabb megindult az ellés.

A kis zebra teljesen egészséges, az állatpark dolgozói Szilveszternek nevezték el a jeles napra való tekintettel. A Facebook-oldalukon azt írják, hogy Szilveszter erős csődör csikó, aki egyelőre az anyjával él közösen a Tarzan ösvénye fűtött istállójában, de ahogy felerősödik, megismerkedik a fekete kontinens patás állatait bemutató, többhektáros kifutórendszer többi lakójával is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.