Meghalt Larry Roberts, az internet egyik alapító atyja

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál Larry Roberts internet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Larry Roberts amerikai tudós, az internet egyik atyja nyolcvanegy éves korában elhunyt. Szívroham végzett vele. 

Nyolcvanegy éves korában, szívrohamban hunyt el az internet egyik alapító atyja, Larry Roberts. Az amerikai tudós volt az, aki sok mérnököt toborzott arra a feladatra, hogy megépítse az ősinternet, az Arpanet rendszer hardverjét és a működtető programot.

Elhunyt az internet egyik atyja Forrás: http://drpatrickomalley.com

Larry (Lawrence) Robertset tartják Bob Kahnnal, Vint Cerffel és Len Kleinrockkal az internet alapító atyjainak. Robertsnek tulajdonítják az Arpanet szerkezetének és az útvonalválasztóknak a megtervezését. Az Arpanet az egyetemek és a fontosabb intézmények központi számítógépei között teremtette meg a kapcsolatot. Az 1969 szeptemberében megszületett rendszert még telefonvonalak kötötték össze. A rendszert eredetileg csak az állományok átvitelére fejlesztették ki. A felhasználók azonban hamarosan többet, elektronikus levelezést akartak. 1983-ban alakult ki egyfajta internet, amelynek gerincét az Arpanet adta – írja az MTI.

Veronai buszbaleset: a magyar nyomozásnak is van gyanúsítottjahttp://www.life.hu/news/20190103-veronai-buszbaleset-a-magyar-nyomozasnak-is-van-gyanusitottja.htmlKét évvel ezelőtt történt a tragikus veronai buszbaleset, de a magyar hatóságoknak eddig nem volt gyanúsítottjuk. A legfrissebb információk szerint azonban ez megváltozott. News--Ufók miatt borulhatott kékbe New York egehttp://www.life.hu/news/20190102-ufok-miatt-borulhatott-kekbe-new-york-ege.htmlNew York ege kékbe borult és sokan a különös jelenség hátterében ufókat sejtenek. NewsOrigoEl akarta takarítani a szemetet, petárda szakította szét az ujjait egy 81 éves nőnekhttp://www.life.hu/news/20190102-el-akarta-takaritani-a-szemetet-petarda-szakitotta-szet-az-ujjait-egy-81-eves-nonek.htmlPetárda miatt szakadt szét egy 81 éves nő két ujja. A néni nem petárdázni akart, mindössze összeszedni a szemetet. News--Nostradamus jóslata szerint természeti katasztrófákra kell számítani 2019-benhttp://www.life.hu/news/20190102-nostradamus-joslata-szerint-termeszeti-katasztrofakra-szamitani-kell-2019-ben.htmlNostradamus erre az évre szóló jóslatában természeti katasztrófákat jövendöl, Magyarországon is számítani kell ilyesmire. NewsOrigoEzek voltak az elmúlt év legbizarrabb ismeretlen lényei: videóhttp://www.life.hu/news/20190102-ezek-voltak-az-elmult-ev-legbizarrabb-ismeretlen-lenyei.htmlNem múlt el 2018 sem ismeretlen teremtmények észlelése nélkül: íme, a legbizarrabbak. NewsOrigoVeronai buszbaleset: a magyar nyomozásnak is van gyanúsítottjahttp://www.life.hu/news/20190103-veronai-buszbaleset-a-magyar-nyomozasnak-is-van-gyanusitottja.htmlKét évvel ezelőtt történt a tragikus veronai buszbaleset, de a magyar hatóságoknak eddig nem volt gyanúsítottjuk. A legfrissebb információk szerint azonban ez megváltozott. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.