Alvászavarral kezelték a veronai buszbaleset sofőrjét a tragédiakor

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato -
halál alvászavar Verona veronai buszbaleset alvási apnoé orvos tragédia sofőr magas vérnyomás kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan két éve történt a veronai buszbaleset. Nemrégiben kiderült, hogy a busz sofőrje, V. János kezelés alatt árt a tragédiakor. Így a nyomozóknak azt is meg kellett vizsgálniuk, hogy orvosai esetleg követtek-e el valamilyen mulasztást. 

Magas vérnyomással és alvási apnoéval kezelték V. Jánost, azt a sofőrt, aki a veronai buszbalesetkor vezette a síelő diákokat szállító buszt. A Bors cikke szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy embert foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítottak meg még december közepén. Azt írja a Bors, hogy a gyanúsított V. János orvosai közül került ki.

Úgy tudják, hogy bár alvászavarral kezelték a sofőrt, szakorvos engedélyezte, hogy hivatásos jogosítványa legyen. A kezelése már a baleset előtt megkezdődhetett, és a tragédia idején is egy speciális készüléket használt, amely enyhíti alvási apnoéját.

A veronai buszbaleset sofőrjét magas vérnyomással és alvászavarral kezelték Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato

A lapnak nyilatkozó háziorvos szerint ez a készülék a leghatékonyabb módja annak, hogy megszüntessék az alvászavart, és a minimálisra csökkenti a baleseti kockázatot.

"Az erre vonatkozó jogszabály szerint azok a betegek, akik alvásdiagnosztikai központban kiállított szakorvosi véleménnyel tudják igazolni, hogy a folyamatos terápiás kezelésük során állapotjavulást értek el, vezethetnek" - nyilatkozta az orvos. A Bors pedig úgy tudja, hogy V. János a baleset előtt és tavaly szeptemberben is megkapta az engedélyt a Honvédkórház Alváscentrumában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.