Öt tinédzserkorú lány vesztette életét egy tűzeset miatt egy szabadulószobában Lengyelországban

haláleset szabadulószoba Lengyelország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt tinédzserkorú lány vesztette életét, egy férfi pedig megsebesült pénteken egy szabadulószobában kitört tűzvész következtében az észak-lengyelországi Koszalinban.

A tűz egy kétszintes házban keletkezett délután öt óra tájban. A zárt szabadulószobában bekövetkezett haláleseteket az után fedezték fel, hogy a tűzoltók elfojtották az épületben a lángokat. Mint utólag kiderült, a szabadulójátékban részt vevő, még ki nem szabadult lányok szén-monoxid-mérgezésben lelték halálukat. Mindegyikük tizenöt éves volt, egyikük születésnapját ünnepelték. Egy huszonöt esztendős férfit – aki a tűzvész idején az épületben tartózkodott – égési sérülésekkel kórházba szállítottak. A nyomozók nem tudták rögtön kihallgatni őt az eset körülményeiről.

Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszter a tragédia után utasítást adott arra, hogy az ország egész területén tűzvédelmi riasztóberendezéseket szereljenek fel a szabadulószobákkal rendelkező helyiségekben.






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.