A WhatsApp üzenetküldőt használják vírusküldésre a hekkerek

Forrás: Webster2703 / pixabay.com -
WhatsApp frissítés üzenet hekker vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem először használják a hekkerek vírusok továbbítására a WhatsApp üzenetküldőt. Most WhatsApp Gold néven kínálnak egy továbbfejlesztett változatot, amely valójában egy hamisítvány. 

A WhatsApp az egyik legnépszerűbb üzenetküldő applikáció. Éppen ezért a hekkerek nem először használják fel arra, hogy vírusokat telepítsenek a különböző készülékekre. Az applikáció továbbfejlesztett változataként kínálják a WhatsApp Goldot, amely először 2016-ban jelent meg, és több mint egymillióan töltötték le.

A 24.hu cikke szerint a mostani veszélyesebb elődjénél. Mint írják: a hagyományos applikációban jelenik meg egy videó, amely felkínálja a frissítést. Valójában egy vírus töltődik a telefonra, amelytől szinte lehetetlen megszabadulni. A vírus a személyes adatokat veszi célba.

Érdemes tudni, hogy a WhatsApp frissítései többnyire automatikusan történnek, így ha ezzel kapcsolatban kapunk üzenetet, nem szabad komolyan venni.

Érdemes óvatosnak lenni a WhatsApp-pal Forrás: Webster2703 / pixabay.com

Egy ufókutató mesterséges építményt fedezhetett fel a Merkúronhttp://www.life.hu/news/20190108-egy-ufokutato-mesterseges-epitmenyt-fedezhetett-fel-a-merkuron.htmlAz összeesküvés-elméletek nagy rajongója és kutatója Scott C. Waring, aki most a NASA egyik, a Merkúrról készült felvételét vette szemügyre. Amit ott látott, valósággal megdöbbentette. News--Elérte a Déli-sarkot Rakonczay Gáborhttp://www.life.hu/news/20190108-elerte-a-delisarkot-rakonczay-gabor.htmlRakonczay Gábor elérte a Déli-sarkot. Az extrém sportoló első magyarként a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot, egy 94 kilós szánt húzva maga után – közölte az expedíció PR-ügynöksége hétfőn este. NewsOrigoEgy prédikátor szerint akár világvégét is hozhat a januári teliholdhttp://www.life.hu/news/20190108-egy-predikator-szerint-akar-vilagveget-is-hozhat-a-januari-telihold.htmlPaul Bregley prédikátor szerint akár a világvége is eljöhet január 21-én. News--Havazás, hófúvás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetésekethttp://www.life.hu/news/20190108-havazas-hofuvas-es-onos-eso-miatt-adtak-ki-figyelmezteteseket.htmlHavazás, hófúvás és ónos eső miatt adott ki figyelmeztetéseket keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ónos eső veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést - írták az MTI-hez hétfő este eljuttatott veszélyjelzésben. News--Megölte a manikűröst az asszony, aki nem akart fizetni a szolgáltatásérthttp://www.life.hu/news/20190107-megolte-a-manikurost-az-asszony-aki-nem-akart-fizetni-a-szolgaltatasert.htmlAzt mondta, pénzt vesz le a számlájáról az a nő Las Vegasban, aki végül megölte a manikűrösét, mert nem tudott fizetni a szolgáltatásért. A rendőrség még keresi. News--Közútkezelő: ismét téliesebb útviszonyokra kell számítanihttp://www.life.hu/news/20190107-kozutkezelo-ismet-teliesebb-utviszonyokra-kell-szamitani-1.htmlÚjabb országos havazás várható kedden, így ismét téliesebb útviszonyokra kell számítani – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.