Ez az oka annak, hogy hideg időben gyorsan lemerül az okostelefon

Forrás: Shutterstock -
hideg akkumulátor telefon lemerül merülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos a mobilok gyakran megadják magukat a hidegben, és azonnal lemerülnek: ez az oka. 

Sokan tapasztalhatták már, hogy minél hidegebb van, annál gyorsabban merül a mobiltelefonjuk. Akár 30 százalékról képes egyik pillanatról a másikra lemenni nullára. Ez persze nemcsak a telefonokra igaz, hanem minden más, akkumulátorról működő kütyüre. A hirtelen lemerülés kérdésére a válasz maga az akkumulátor, pontosabban a lítiumion-akkumulátor – írja a 24.hu.

Ez az oka annak, hogy hideg időben gyorsan lemerül az okostelefon Forrás: Shutterstock

A mai okoseszközök nagy részében ilyen aksi van, mivel gyorsan feltöltődik, viszont a hideg kifog rajta. Az alacsony hőmérséklet megnöveli a belső ellenálló képességét, és ezzel csökkenti a kapacitását is. A szakértők szerint -18 fokos környezetben például már csak a kapacitásának mindössze felét képes kihasználni az aksi, ez az oka annak, hogy hűvösebb időben gyorsan lemerül. Ha tehetjük, akkor ne vegyük elő a zsebünkből, táskánkból sokszor a telefont, és induljunk el teljesen feltöltött mobillal vagy külső akkumulátorral. A túrázóknak pedig hőszigetelt tokokat javasolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.