Tűz ütött ki egy ecuadori rehabilitációs intézetben: tizennyolcan meghaltak

halál ecuadori rehabilitációs intézet tűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tűz ütött ki egy ecuadori rehabilitációs intézetben. Tizennyolc ember meghalt, és nagyon sok a sérült.

Ecuador legnépesebb városában, Santiago de Guayaquilban szörnyű tragédia történt: tűz ütött ki egy alkohol- és drogelvonó intézetben. Sajtóértesülések szerint a betegek voltak a gyújtogatók, állítólag felégették a matracaikat, hogy kiszabadulhassanak. A tűzben összesen tizennyolcan vesztették életüket, és tucatnyian sérültek meg. A halál oka többnyire fulladás, a sérülteket pedig égés vagy füstmérgezés miatt szállították korházba.

18 ember halt meg a tűzben Forrás: Thinkstock

A rendőrfőnök tájékoztatása szerint az intézetnek nem volt működési engedélye, ezért a tulajdonosát letartóztatják. Az ecuadori elnök, Lenín Moreno a Twitteren a következőket írta az esetről: „A felelősöket letartóztatták. Az ártatlanok halála nem marad büntetlenül.." A város tűzoltósága közleményben fejezte ki sajnálatát, egyúttal elutasították azt a felvetést, hogy a tulajdonos gondatlansága miatt ütött volna ki a tűz. A tartomány kormányzója, Raúl Ledesma azt mondta, hogy 30-40 ember volt az épületben, amikor a lángok felcsaptak – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.