vörös bolygó Mars videó űrkutatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyetlen videóvá fűzték össze azokat a felvételeket, amelyek az elmúlt 15 évben készültek a Marsról.

Egy 5 perces videót készített az Európai Űrügynökség (ESA) a Marsról. Még 2003-ban indították el első űrszondájukat a vörös bolygó felé, most pedig összesítették az elkészült felvételeket.

A végeredmény lélegzetelállító, szinte olyan, mintha mi magunk is a Marson járnánk. Ráadásul közben a bolygó fő „nevezetességeit" is megismerhetjük.

Mutatjuk!

Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatthttp://www.life.hu/news/20190115-szuksegallapotot-rendeltek-el-a-tatraban-a-ho-miatt.htmlA tátrai régióban szükségállapotot rendeltek el a napok óta tartó havazás és hóátfúvások miatt. News--Januárban látható az utolsó teljes holdfogyatkozás: 3 évig nem lesz ilyenhttp://www.life.hu/news/20190115-januarban-lathato-az-utolso-teljes-holdfogyatkozas-3-evig-nem-lesz-ilyen.htmlTeljes holdfogyatkozás lesz január 21-ére virradóra Európa és Afrika nagy részén. A következő ilyenre 3 évet kell várni. News--Időjárás: csütörtökön akár 11 fok is lehethttp://www.life.hu/news/20190115-idojaras-csutortokon-akar-11-fok-is-lehet.htmlAz átlagnál jóval enyhébb idő várható a héten, csütörtökön akár 11 fok is lehet napközben. News--Eltérítenék a 87 millió tonnás Bennu aszteroidát: ha a Földbe csapódna, minden elpusztítanahttp://www.life.hu/news/20190115-elteritenek-a-87-millio-tonnas-bennu-aszteroidat-ha-a-foldbe-csapodna-minden-elpusztitana.htmlVeszélyes lehet a Földre a Bennu nevű, 87 millió tonnás aszteroida. News--Eladta a veséjét egy kínai fiú, hogy iPhone-t vehessen: élete végéig dialízisre szorulhttp://www.life.hu/news/20190115-eladta-vesejet-hogy-iphonet-vehessen-elete-vegeig-dializisre-szorul.htmlEgy kínai fiú 17 évesen eladta a veséjét azért, hogy iPhone-t vehessen. A telefon az övé lett, de élete végéig dialízisre kell járnia. NewsOrigoAusztriában továbbra is kritikus a helyzet a havazás miatt – Fotókhttp://www.life.hu/news/20190114-ausztriaban-tovabbra-is-kritikus-a-helyzet-a-havazas-miatt.htmlTovábbra is kritikus a helyzet Ausztria egyes tartományaiban a folyamatos havazás miatt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.