Kiakadtak egy bár női dolgozói, mert mélyen dekoltált póló viselésére kötelezték őket

bár dekoltázs Ausztrália póló dolgozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy felháborodást keltett egy ausztráliai szórakozóhely új, az alkalmazottakra vonatkozó öltözködési szabálya: mélyen dekoltált felső viselésére köteleznék a nőket. 

„Alig várom, hogy a férfiak zaklassanak ezért” – írta posztjához egy nő, aki megmutatta, milyen felső viselésére kötelezik a női dolgozókat az ausztráliai Perth városában üzemelő Amplifier Capitol nevű bárban. Az alkalmazottak pólója ugyanis szűk és mélyen dekoltált. A klub vezetője, Artur Rafal leszögezte, kötelező betartani az előírásokat, és ha valakinek ez nem tetszik, akkor elkezdhet új munka után nézni.

Kiakadtak egy bár női dolgozói, mert mélyen dekoltált póló viselésére kötelezték őket Forrás: Instagram

Szembeszökő szexizmus és teljesen nevetséges” – értékelte egy dolgozó az új egyenruhára vonatkozó szabályt. Az alkalmazottak felháborodtak, mire a szórakozóhely vezetősége kénytelen volt visszakozni. Az igazgató, David Heaton egy zárt Facebook-csoportban kért elnézést a dolgozóktól, és azon viccelődött, hogy ezentúl a nők viselhetik a férfiak pólóját, és a fiúk is felvehetik a nők felsőit, amennyiben nem mutat túl sokat – írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.