20 évvel ezelőtt történt deutschlandsbergi buszbaleset: az egyik túlélőt a sícipője mentette meg

Forrás: Tények -
sícipő életmentés buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsz évvel ezelőtt történt a deutschlandsbergi autóbusz-baleset, amelyben 18-an vesztették életüket. Az egyik túlélő szerint őt a sícipője mentette meg.

Húsz éve, hogy megtörtént a 18 halálos áldozattal járó deutschlandsbergi autóbusz-baleset. A halottakon túl 27-en szenvedtek valamilyen fokú sérülést, köztük többen maradandó károsodást. A tragédiát emberi mulasztás és a technikai probléma kettőse okozta, ezért az eset után nagy vita alakult ki a turistabuszok állapotáról, akárcsak a veronai tragédia után.

20 évvel ezelőtt történt a deutschlandsbergi buszbaleset Forrás: Tények

A busz utasai főként kőszegi és szombathelyi, vagy ezen városokban tanuló diákok voltak. A tragédia a sítábor első napján történt egy meredek lejtőn. Síelés után a szállásuk felé tartottak a diákok, a busz fékrendszere azonban nem működött tökéletesen, a sofőr nem tudta bevenni a meredek kanyarokat, így a busz megpördült, és szakadékba zuhant. A szerencsétlenség legidősebb áldozata 40, a legfiatalabb pedig 8 éves volt. Az egyik túlélő, aki 20 éve ott volt azon a buszon, a sikoltozásra és a pánikra emlékszik leginkább. Az ő életét a kölcsönkapott síbakancsa mentette meg: a lába beszorult két ülés közé, ezért nem repült ki a buszból.

Ohara Davies ökölvívó nem érti, miért keresik még Madeleine McCannt, ha Emiliano Salát már nemhttp://www.life.hu/news/20190125-ohara-davies-nem-erti-miert-keresik-meg-madeleine-mccannt-ha-emiliano-salat-mar-nem.htmlOhara Davis ökölvívó nem érti, miért keresik még mindig Madeleine McCannt, ha az eltűnt focista után felfüggesztették a keresést. Ezt a kérdést tette fel a Twitterén, amin felháborodtak a követői. News--Egy buszsofőr és egy taxis felpofozta egymást egy budapesti buszmegállóbanhttp://www.life.hu/news/20190125-egy-buszsofor-es-egy-taxis-pofozta-fel-egymast-egy-budapesti-buszmegalloban.htmlEgy buszsofőr és egy taxis úgy összeveszett Budapesten, hogy a vita hevében fel is pofozták egymást. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoNem tüntették fel a csomagoláson a szulfitot, allergiás reakciót okozhat a citromléhttp://www.life.hu/news/20190125-nem-tuntettek-fel-a-csomagolason-a-szulfitot-allergias-reakciot-okozhat-a-citromle.htmlA Piacelli márkájú citromlevet vizsgálta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Kiderült, hogy a terméken nem tüntették fel a szulfitot, amely az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki. A Nébih az osztrák hatóság információja alapján a RASFF-on keresztül értesült a problémáról. NewsOrigoNarancs figyelmeztetést adtak ki több megyére is a szélvihar és a hófúvás miatthttp://www.life.hu/news/20190125-narancs-figyelmeztetest-adtak-ki-tobb-megyere-is-a-szelvihar-es-hofuvas-miatt-idojaras.htmlAz Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint narancs figyelmeztetést adtak ki Baranya és Veszprém megyére, az erős szél, széllökések és hófúvás miatt. A friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet. Több megyében sárga figyelmeztetés van a hófúvás miatt: Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében. NewsOrigoMegrázó vallomás a japán bűnszervezet vezetőjének lányátólhttp://www.life.hu/news/20190124-megrazo-vallomas-a-japan-bunszervezet-vezetojenek-lanyatol.htmlMegrázó vallomást tett az a nő, aki egy japán bűnbanda vezérének lánya. Állítja, apja hagyta, hogy őt és anyját a bandatagok csoportosan megerőszakolják és megverjék. NewsOrigoElengedték a szentesi rendőrök a vőlegényt, a menyasszony még mindig imádjahttp://www.life.hu/news/20190124-elengedtek-a-szentesi-rendorok-a-volegenyt-a-menyasszony-meg-mindig-imadja.htmlTovábbra is imádja férjét az a nő, akit mellbevágó meglepetés ért néhány nappal ezelőtt házasságkötésükkor. Vőlegényét ugyanis a házasságkötő teremből kilépve tartóztatták le a szentesi rendőrök közokirat-hamisításért. Már kiengedték a férfit, a boldog pár azóta a lakodalmat is megtartotta. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.