Időjárás: lecsapott az ónos eső az országra

Fotó: Polyák Attila - Origo -
havazás időjárás ónos eső előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ónos eső és havazás miatt újabb figyelmeztetés van érvényben. Az ország útjai sok helyen vizesek, síkosak.

Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében az ónos eső miatt másodfokú, havazás miatt pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett ónos eső miatt az ország északi területeire is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ónos eső és havazás miatt figyelmeztetés van érvényben Forrás: Köpönyeg

A Köpönyeg előrejelzése szerint hétfőn a borult égből sokfelé várható csapadék: keleten eső, másutt eleinte ónos eső, fagyott eső, majd egyre inkább havazás. Az utak síkosak lehetnek. Főként a középső országrészben reggel, délelőtt intenzív ónos eső is előfordulhat, amit erős havazás vált fel. A legtöbb hó a Velence–Balassagyarmat vonalon hullhat, akár 5–15 cm.

Az Útinform reggeli jelentésében azt írta, a Dunántúl nagy részén esik az eső, de az északnyugati részén már havas eső, havazás a jellemző, míg Pest megye északi feléről ónos esőt jelentettek. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata többnyire vizes, vagy a síkosságmentesítés miatt sónedves, viszont Csorna és Fertőszentmiklós környékén, valamint északkeleten Mátészalka térségében még télies útviszonyokra számítani egyes mellékúti szakaszokon. Általában gyenge a légmozgás. A látási viszonyok mindenhol megfelelőek. A hőmérséklet -3 és +2 fok között változik.

Öngyilkos lett a 22 éves amerikai focista, Andrew Harrishttp://www.life.hu/news/20190128-ongyilkos-lett-a-22-eves-amerikai-focista-andrew-harris.htmlÖnkezével vetett véget életének a fiatal amerikai focista, Andrew Harris. Csak 22 éves volt.News--Egy négy gyermeket nevelő édesapa halt meg a budapesti kollégiumtűzbenhttp://www.life.hu/news/20190127-negy-gyermeket-nevelo-edesapa-farkas-zoltan-halt-meg-a-budapesti-kollegiumtuzben.htmlSzívbemarkoló sorokkal emlékezik meg családi barátja Farkas Zoltánról, arról a férfiról, aki szerda éjszaka elhunyt a Ráday utcai kollégiumtűzben. News--Megvan a kútba zuhant kisfiú, Julen Rosello előzetes boncolási eredményehttp://www.life.hu/news/20190127-megvan-a-kutba-zuhant-kisfiu-julen-rosello-elozetes-boncolasi-eredmenye.htmlAhogy megírtuk, nem sikerült megmenteni a kétéves spanyol kisfiú életét, habár megállás nélkül dolgoztak a bányamentő egységek, hogy kimentsék a mindössze 25 centiméter széles kútcsőbe esett Julent. Szombaton, hajnali 1 óra 25 perckor a mentőcsapatok elérték azt a pontot, ahol a kis Julent sejtették, és meg is találták, de már csak a fiú élettelen testét. News--A végítélet képzeletbeli órája továbbra is éjfél előtt két perccel áll http://www.life.hu/news/20190125-a-vegitelet-kepzeletbeli-oraja-tovabbra-is-ejfel-elott-ket-perccel-all.htmlTovábbra is éjfél előtt két perccel áll a végítélet képzeletbeli órája, tudósok egy nemzetközi csoportja szerint ugyanis továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy az emberiség egy atomháború vagy a klímaváltozás révén kiirtja önmagát. NewsThinkstockKigyulladt egy lakóház Szabadkígyóson: halálos áldozat is vanhttp://www.life.hu/news/20190127-kigyullad-egy-lakohaz-szabadkigyoson-halalos-aldozat-is-van.htmlÉletveszélyes állapotban hoztak ki a tűzoltók egy embert egy kigyulladt melléképületből Szabadkígyóson – tudatta a katasztrófavédelem vasárnap hajnalban. News--Tutanhamon sírjának egy rejtélye megoldódotthttp://www.life.hu/news/20190124-tutanhamon-sirjanak-egy-rejtelye-megoldodott.htmlTutanhamon sírját több rejtély is övezte, ennek egyikére találtak most választ. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.