A Ráday utcai kollégiumban keletkezett tüzet szándékos gyújtogatás okozta

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
gyújtogatás halál Ráday utca kollégium tűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szándékos gyújtogatás miatt égett ki a Károli Gáspár Református Egyetem fővárosi, a IX. kerületben található Ráday utcai kollégiuma, amelynek során egy ember életét vesztette – közölte Budapest rendőrfőkapitánya pénteken a budapesti sajtótájékoztatón.

Terdik Tamás elmondta, hogy a január 23-ai, a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumában keletkezett tűz szándékos gyújtogatás következménye. Az ügyben három budapesti fiatalt gyanúsítottként hallgattak ki közveszélyokozás miatt. Ők ténybeli beismerő vallomást tettek, tettüket megbánták, szabadlábon védekeznek – tette közzé az MTI.

A Blikk cikke szerint gyanúsítottként két 15 éves és egy 16 éves fiatalt hallgattak ki. Úgy tudni, már korábban gondoltak rá, hogy fel kellene gyújtani valamit. A fiatalok körömlakklemosóval leöntött szivacsot gyújtottak meg.

A kollégium égő épülete Budapest IX. kerületében Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Porral kevert eső hullhat ránk, nem ússzuk meg az ablakpucolásthttp://www.life.hu/news/20190201-porral-kevert-eso-hullhat-rank-nem-usszuk-meg-az-ablakpucolast.htmlAz autónkat és az ablakokat is le kell majd mosnunk a hamarosan Magyarországon fellépő időjárási jelenség miatt. Szaharai eredetű por érkezik majd hazánk fölé, amely ki is mosódhat a várható eső miatt. NewsOrigoIdőjárás: eső váltja fel a hószállingózásthttp://www.life.hu/news/20190201-idojaras-eso-valtja-fel-a-hoszallingozast.htmlA reggel hószállingózással, párás, foltokban ködös levegővel indult, vagyis napsütésre nem számíthatunk. News--Félmeztelen nő rázta magát fényes nappal egy autó tetején Budapesten (18+)http://www.life.hu/news/20190201-felmeztelen-no-razta-magat-fenyes-nappal-egy-auto-tetejen-budapesten.htmlElképesztő jelenet zajlott a VI. kerületben: egy nő a rendőrök előtt rázta a pucér melleit. NewsOrigoHatalmas üregeket fedezett fel a NASA a világ legveszélyesebb gleccserénhttp://www.life.hu/news/20190131-hatalmas-uregedet-fedezett-fel-a-nasa-a-vilag-legveszelyesebb-gleccseren.htmlA szakértők szerint rettenetes következményei lehetnek annak, ha a Thwaites nevű gleccseren lévő üreg tovább mélyül. News--Már nem láthatjuk természetes élőhelyén a kék arapapagájthttp://www.life.hu/news/20190131-mar-nem-lathatjuk-termeszetes-elohelyen-a-kek-arapapagajt.htmlA Rio című rajzfilmből is ismerhetjük a kék arapapagájt, azaz a Spix arát. Ám ezt az állatot már nem láthatjuk többé természetes élőhelyén, fogságban pedig kevesen élnek ahhoz, hogy a fajt fenn lehessen tartani. News--Időjárás: enyhe, esős napok jönnekhttp://www.life.hu/news/20190131-idojaras-enyhe-esos-napok-jonnek.htmlHétvégén, február első napjaiban kora tavaszi időre számíthatunk sok-sok csapadékkal. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.