A Mars kutatásában is segíthet a frissen felfedezett vulkanikus sziget

Forrás: MTI/EPA/Bruce Omori -
vulkanikus sziget NASA kutatás Mars felfedezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NASA új vulkanikus szigetet fedezett fel a Csendes-óceánon, Tonga közelében. A sziget felfedezése a Mars kutatásában is segíthet. 

A Csendes-óceánon, Tonga közelében a NASA egy eddig ismeretlen, vulkanikus eredetű szigetre bukkant.

A tudósok ellepték a képződményt, amely két nagyobb sziget között helyezkedik el. A Metrónak azt nyilatkozták, furcsa lehet, hogy a NASA kutatói megszállták a frissen felfedezett részt, ám számukra is fontos jelentőséggel bír.

A műholdfelvételek alapján laposabbnak gondolták, ám rájöttek, hogy nem egészen olyan a felszíne, mint ahogyan azt a fotók mutatták. A sziget képet adhat a tudósoknak arról, miként hat a Mars felszínére a víz, de abban is segít, hogy kiderítsék, mennyi idő alatt válik a természet áldozatává egy ilyen képződmény.

Ha kíváncsi vagy a szigetről készült fotókra, kattints ide!

Vulkanikus eredetű a sziget Forrás: MTI/EPA/Bruce Omori

Egy 185 millió éves fosszíliát mosott partra a víz Whitby-benhttp://www.life.hu/news/20190205-egy-185-millio-eves-fossziliat-mosott-partra-a-viz-whitbyben.htmlElképesztő fosszíliára bukkant egy orvostanhallgató a Yorkshire-ben taláható Whitby tengerpartján. A lelet 185 millió éves lehet és káprázatosan fest. News--Kátyúban dagonyázott egy vaddisznó Debrecenben – videóhttp://www.life.hu/news/20190205-katyuban-dagonyazott-egy-vaddiszno-debrecenben.htmlEgy kátyúban dagonyázó vaddisznót videóztak le Debrecenben. News--Újabb részletek derültek ki a hajdúböszörményi elásott boszorkányrólhttp://www.life.hu/news/20190205-ujabb-reszletek-derultek-ki-a-hajduboszormenyi-elasott-boszorkanyrol.htmlSzakértő szerint egy alacsony fiatal felnőtt csontjaira bukkantak Hajdúböszörményben egy ásatás során. A nőt boszorkánynak tarthatták a korabeliek, ugyanis bekötözött lábbal temették el. NewsOrigoIdőjárás: márciusban jön a tavasz, a nyár viharos, de meleg leszhttp://www.life.hu/news/20190205-idojaras-marciusban-jon-a-tavasz-a-nyar-viharos-de-meleg-lesz.htmlMég várnunk kell a tavaszra, de összességében kellemesebb idő várható a tavalyinál Dávid Mihály szerint, aki már évek óta készít hosszú távú időjárás-előrejelzéseket. News--Kigyulladt egy lakóépület Párizsban, többen meghaltak, sok a sérülthttp://www.life.hu/news/20190205-kigyulladt-egy-lakoepulet-parizsban-tobben-meghaltak-sok-a-serult.htmlKigyulladt egy lakóépület keddre virradóan Párizsban, a tűz miatt legalább heten meghaltak, egy ember súlyosan, további 27 pedig könnyebben megsérült - közölte a helyi tűzoltóság. News--Megtalálták az eltűnt focista, Emiliano Sala repülőgépéthttp://www.life.hu/news/20190204-megtalaltak-az-eltunt-focista-emiliano-sala-repulogepet.htmlA Cardiff City focicsapat frissen igazolt játékosát, Emiliano Salát szállító magánrepülőgép január 19-én tűnt el a La Manche-csatorna fölött. Adományokból indítottak újabb keresést a gép megtalálására, amely sikerrel járt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.