Levizelte a repülőgép konyháját Balázs: felmentették

Forrás: AFP/Nikolay Doychinov -
vizelet repülőgép ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A repülőgép leszállása után zárva találta a mosdót B. Balázs, de nem bírta ki a terminálig, ezért az utasoknak hátat fordítva levizelte a repülőgép konyháját. Az eset még 2014-ben történt, az ügyében most született ítélet.

Leszállás után szerette volna a repülőgép mosdóját használni B. Balázs, de zárva találta. A légiutas-kísérők tájékoztatták, hogy ilyenkor már biztonsági okokból nem tartják nyitva a mosdót, így csak a terminál mellékhelyiségét tudja használni pár perc múlva. Nem bírta kivárni Balázs, ezért fogta magát, és az utasoknak hátat fordítva levizelte a repülőgép konyháját. Az eset a WizzAir légitársaság Budapestről indult és a hollandiai Eindhoven repülőterén landolt járatán történt 2014-ben. Az ügyben most született ítélet.

A Wizzair konyháját vizelte le Balázs Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

A légitársaság károkozásra hivatkozva beperelte a férfit. Az ott tárolt élelmiszerek szennyeződtek, 5778 eurónyi értékben, 85 euró volt a takarítás, 100 eurót pedig a fertőtlenítésre számoltak fel, vagyis összesen 2 millió forintnyi kár keletkezett. Rongálás miatt indult eljárás, ezt azonban az ügyészség megszüntette, a légitársaság viszont pótmagánvádas indítványt nyújtott be. A férfit azonban végül jogerősen felmentették. „A bíróság első fokon azért mentette fel a rongálás bűntette alól védencemet, mert a megállapítása szerint a cselekedete egy spontán, reflexszerű magatartás volt, ezért a bűncselekmény egyik fogalmi eleme, a szándékosság hiányzott” – mondta a Borsnak dr. Molnár Péter, a vádlott helyettes jogi képviselője.

a műveletet olyan körülmények között végezte, ami végszükségnek minősül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.