Kiderült, ki a Fővárosi Törvényszékről elszökött rab

Forrás: Shutterstock -
üldözés Fővárosi Törvényszék szökött rab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fegyveres szökött rabot üldöztek a rendőrök Budapesten: 36 perccel a szökése után sikerült elfogni az illetőt, akit súlyos állapotban kórházba szállítottak. Ő volt a szökevény. 

A Fővárosi Törvényszékről pénteken elszökött egy rab: az őr pisztolyát sikerült elvennie, majd a fejéhez szorítva menekült ki az épületből. Autót is szerzett a szökevény, ezután egy akciófilmbe illő üldözés következett. A város több pontján is úttorlaszt állítottak, amit a rabnak sikerült kikerülnie a Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél. Pár méterrel arrébb autót akart cserélni a szökevény, egy Mercedes sofőrjét támadta meg, de a férfi nem engedett a rabnak.

Elfogták a szökött rabot – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A sofőr igyekezett lenyomni a férfi pisztolyt fogó kezét, amivel benyúlt a kocsi ablakán. Végül a szökevény feladta, és továbbállt, de addigra odaértek a rendőrök. Ártalmatlanították a férfit, több lövést is leadtak rá, mivel a felszólítás ellenére sem adta meg magát. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba, hét golyó fúródott a testébe.

A szökevény, Sz. Károly a Blikk információi szerint 2017-ben egy kőbányai bankfiókot próbált meg kirabolni, majd elmenekült, de elgázolta egy kisteherautó. Akkor 9 év börtönt kapott, most pedig egy kisebb bűncselekmény miatt vitték a bíróságra: 1 év 1 hónapot kapott garázdaság és rongálás miatt. Ő azonban nem értett egyet az ítélettel, ezért próbált meg elmenekülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.