Milyen fürdőruha passzol az alakodhoz? Segítünk megtalálni az igazit!

strand Nyár bikini fürdőruha bikinialak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg, ha úgy lépsz be az üzletbe, hogy tudod milyen típusú fürdőruhára vágysz. Összeállításunkban megkönnyítjük a helyzetedet: keresgélj az alkatodnak megfelelő fazonok között! 

Téglalap

Ha ebbe a típusba tartozol, akkor mondhatni fiús alkat vagy. Jellemző, hogy ennél a mell, derék, csípő közel azonos széles, ezért érdemes olyan darabokat választani, amik optikailag javítják az arányokat. Tökéletes választás lehet a népszerű trikini fazon, valami szép melldíszítéssel, vagy egy egybe fazonú fürdőruha. A feltűnő minták, a mellnél ráncolt, húzott, díszített, fodros fürdőruhák is ennek az alkattípusnak állnak a legjobban.

Téglalap típusúaknak tökéletes választás lehet a népszerű trikini fazon Forrás: Thinkstock

Körte

Ennél a fazonnál az alsótest jóval hangsúlyosabb a felsőnél, ezért érdemes olyan fürdőruhát választani, ami nem emeli ki még jobban a csípőt. Ideális választás lehet a sötét színű alsó- és egy világosabb felsőrész, vagy egy mellben látványosan díszített fazon. A minták, nyomatok lehetőleg a felsőtestre kerüljenek, akár egybe-, akár különrészes fürdőruháról van szó.

Körte alakúaknakideális választás lehet a sötét színű alsó- és egy világosabb felsőrész, vagy egy mellben látványosan díszített fazon Forrás: Thinkstock

Alma

Az alma típusnál a felsőtest (a vállak, a mellek és a has) sokkal hangsúlyosabb, mint az alsó. A lábak általában vékonyak és formásak, ezért érdemes erre terelni a figyelmet. Ennek az alkattípusnak remekül áll a tankini fazon, illetve az egyre divatosabb magas derekú bugyi. A körte alkattal ellentétben náluk jöhetnek a díszített bugyik: strasszok, húzások, minták.

Az alma alkattípusnak remekül áll az egyre divatosabb magas derekú bugyi Forrás: Thinkstock

Homokóra

A homokóra alakkal rendelkezők szerencsésnek mondhatók: a széles váll mellé telt keblek, karcsú derék és szélességben a vállal megegyező csípő tartozik. Ez a legirigyeltebb típus, nem véletlenül! A homokóraformával megáldott hölgyeknek szinte minden fazon jól áll. A jobb támasztás érdekében érdemes kosaras fazont választani, de színben vagy fazonban nincs megkötés. Jól állnak nekik a látványos minták, az oldalt megkötős vagy húzott bikinialsók is.

homokóraformával megáldott hölgyeknek szinte minden fazon jól áll Forrás: Thinkstock

Mire szavazol?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.