gyerekszoba dekoráció lakberendezés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új év, új élet – a változás a gyerekeknek is jár! Persze ahelyett, hogy teljes átalakításba kezdesz, elég mindössze néhány apró, de hatásos változtatás is, amitől teljesen átalakul a szoba hangulata. Íme, 8 trükk, amivel pillanatok alatt újjávarázsolhatod a gyerekszobát.

1. Egy új szőnyeg csodákra képes

Főleg akkor érhetsz el pusztán egy szőnyegcserével látványos változást, ha a kiválasztott darab maga is látványos. Leginkább az úgynevezett formaszőnyegek alkalmasak arra, hogy feldobják a szoba hangulatát. Ha ráadásul a gyerek kedvenc figurája, mesehőse köszön majd vissza a padlóról, akkor garantált sikerre számíthatsz.

Forrás: PressLoft

2. Tematizáld a falszakaszokat!

A kislányok királylányos teadélutánjához a koronák és muffinok illenek, míg egy vagány fiú biztosan örül majd néhány bolygót vagy űrhajóst ábrázoló falmatricának. Tuti, hogy a gyerekek boldogan töltenek majd időt a helyes figurák közelében.

Forrás: PressLoft

3. Légy kreatív a bútorválasztásnál

Amikor bútorokat választasz, ne csak a praktikum vezéreljen – ebben az esetben ugyanis hatalmas, kétajtós szekrényekkel zsúfolhatnád tele a gyerekszobát. A praktikum mellett legalább annyira fontos a látvány is: néhány színes lengőpolc pedig csodákra képes! És játékosan elrendezve, bármelyik falszakaszon jól mutatnak.

Forrás: PressLoft

4. Gondoltad volna? Néhány díszpárna is feldobhatja a szobát

Ha szépen díszített, telített színekben pompázó, karakteres díszpárnákat választasz a gyerekszobába, azok alapvetően meghatározzák a tér hangulatát. Válassz belőlük többet is!

Forrás: PressLoft

5. Válassz sötét színű tapétát!

Talán nem hinnéd, de egy sötét színű tapétával egészen megváltozik egy szoba hangulata – kiemeli a bútorok színét és fényét, és karaktert, melegséget ad a térnek. Sokan tartanak a sötét színek használatától, mivel a kisebb tereket összenyomják a mélyebb árnyalatok. Ebben az esetben elég, ha csak egy dekorcsíkot használsz valamelyik falszakaszon.

Forrás: PressLoft

6. Játssz a textilekkel

A humor se hiányozzon a gyerekszobából! Válassz olyan textileket – például függönyöket, vagy éppen ágyneműhuzatot –, amik viccesek és látványosak. Ezeket nemcsak a gyerekek fogják szeretni, de mindenkinek mosolyt csalnak majd az arcára, aki belép a szobába.

Forrás: PressLoft

7. Kamaszoknak figurákat!

A tinédzser lányok imádják kedvenc színészeiket, popsztárjaikat viszontlátni a falon, a fiúk pedig kedvenc sportolójukat. Egy óriási falmatricával ők is boldogok lesznek, és ezzel a megoldással a szobának is új lendületet adhatsz.

Forrás: PressLoft

8. Piros, piros, piros

A piros szín energetizál – feldobja a szobát és a gyerek is feltöltődik a látványától. Éppen ezért ne spórolj ezzel a színnel – ráadásul fiúknak és lányoknak is nagy kedvence! A piros bútorok, tárgyak, kiegészítők egy csapásra felpezsdítik a hangulatot a térben.

Forrás: PressLoft
Hibázott az orvos a halálra éheztetett gyerek ügyébenhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131213-a-szakertoi-velemeny-szerint-hibazott-a-haziorvos-aki-az-agardon-halalra-eheztetett-gyereket.htmlMit mondjak el a gyereknek a szexről? (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20131211-emma-thompson-szexualis-felvilagosito-konyvet-irt-kamaszoknak-ot-fontos-tanaccsal.htmlGyerekszoba helyett szórakozóhelyhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131120-ha-tele-van-a-gyerekszoba-elektronikai-eszkozokkel-rosszul-alszik-majd-a-gyerek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.