Banksy a nappaliban! A graffitiművész beköltözik

műalkotás Banksy otthon kreativitás díszítés graffiti dekoráció lakberendezés fal lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyára hallottál már a híres street-art művészről, Banksyről, akinek világhírű alkotásai ezúttal nemcsak az utcákat, de az otthonodat is díszíthetik.  

Banksy egy brit graffitiművész, akinek a személyazonossága ismeretlen. Szatirikus utcai művészete és felforgató epigrammái a fekete humort népszerűsítik. Politikai és társadalmi mondanivalójú, művészi kommentárjai a világ különböző városainak utcáit, falait, hidait díszítik.

Forrás: PressLoft

Banksy arról ismert, hogy lenézi a kormányt azért, amiért az a graffitizést vandalizmusnak címkézi csak azért, mert az nem hoz számukra profitot. Ezért műveit közterületeken, többnyire falakon teszi nyilvánossá, de installációkat is szokott készíteni. Néhány évvel ezelőtt készített egy filmet is Exit Through the Gift Shop (Kijárat az ajándékbolton át) címmel, amit a Sundance Filmfesztiválon mutattak be, majd a Berlinálén is levetítették. A közönségnek szánt videoüzenetében elváltoztatott hangon és arctalanul beszélt. Az volt a célja, hogy olyan filmet készítsen, amely akkorát lendíthet a graffiti ügyén, mint a Karate kölyök a harcművészetekén. Azóta is tart a vita arról, hogy a film vajon valós szereplők valós cselekedeteit ábrázolja, vagy az egész csupán Banksy újabb hackje.

Forrás: PressLoft

A tárgyak elérhetők itt.

Extrém műalkotások szemétből és rágóbólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131113-extrem-mualkotasok-szemetbol-es-ragobol.htmlStendhal-szindróma - Emberek, akik műalkotás hatására önkívületi állapotba kerülnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110117-stendhalszindroma-emberek-akik-mualkotas-hatasara-onkivuleti-allapotba-kerulnek.htmlElárverezik Napóleon utolsó tárgyaithttp://test.life.hu/bulvar/20140130-elarverezik-napoleon-utolso-targyait.htmlKalapács alá kerülnek Franciaországban Bonaparte Napóleon utolsó használati tárgyai. TV + Bulvár

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.