fashion week tapéta dekoráció lakberendezés 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2014-es tapétatrendekben a meghökkentés, a túlburjánzó érzelmek megjelenítése lesz a mérvadó – ez derül ki számos nagy, nemzetközi tapéta- és fotóprintgyártó és forgalmazó előzetesen bemutatott termékpalettájáról. 

A Life.hu összegyűjtött néhány korábbi, de az idei trendeknek megfelelő darabot. Inspirálódj kedvedre!

Miért jó, ha tapétázunk?

A tapéta is tükrözi a lakás tulajdonosának ízlését szín-, mintavilágában egyaránt. Dekorációs céllal funkcionál, és a falak szigetelésére is alkalmas. Egy jól megválasztott tapétának köszönhetően évekig megúszhatjuk a falfestést. Alkalmazásával variálhatóvá válnak a térviszonyok, elrejthetők a falak hibái, és fokozható a helyiség hangulata.

Még több tapétához kattints a képre! Forrás: Mural

Mire figyeljünk oda?

Ha egy most divatos, markáns mintájú darabot választunk, az a tér meghatározó eleme lesz, ezért érdemes finoman bánni vele, és csak egy falon, falszakaszon használjuk. Érdemes ezt a trendi darabot falfestékkel kombinálni vagy egy dísztelen, esetleg finomabb mintájú tapétával együtt használni. A nappaliban jobb egy-egy funkciót kiemelni: a tévéfal vagy a kanapé mögötti fal tapétázása kijelöli az adott tevékenység helyét. A hálószobában mutatós lehet az ágy fejtámlájánál található fal kiemelése.

Tanács a vásárláshoz

A tapéta minőségén nem szabad spórolni! Egy rossz választással ugyanis pont ellenkező hatást érhetünk el vele: a legfinomabban berendezett enteriőr is bóvlivá válhat. A tapétázás egy-egy helyiség dekorálásának leglátványosabb és legköltséghatékonyabb módja, hiszen elég egy kevés belőle, hogy meghatározza a szoba hangulatát. Ráadásul az új típusok már egyszerűen, kevés piszokkal lecserélhetők, ezért választhatunk bátran erős színeket és mintákat, a hatás pedig nem marad el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.