12 szuper ötlet, amivel feldobhatod az unalmas falfelületeket

dekor DIY otthon család ötlet dekoráció lakberendezés tipp fal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szoba unalmas falfelületeit sokféleképpen feldobhatod - egy kis kreativitás csodákra képes. Megmutatjuk, hogy néhány egyszerű kiegészítővel és egy nagyszerű ötlettel milyen grandiózus hatást érhetsz el. Íme!

Zsebek a falakon

Nemcsak látványos, de praktikus is ez a megoldás. A sok kis zseb bármelyik helyiség falfelületén jól kihasználható – fürdőszobában a piperecuccokat, gyerekszobában az apró játékokat, előszobában pedig a kisebb kiegészítőket, sapkákat, kendőket, öveket tárolhatod bennük. Ugyanakkor remekül mutat egy unalmas, egyszínű falfelületen, főleg, ha élénk színű vagy mintás zsebeket választasz.

Forrás: PressLoft

Veszem a kalapom!

Talán nem is gondolnád, de ez a kalap a falon nem más, mint egy falikar. Garantáltan jó fényben fog feltűnni a könyv, amit alatta üldögélve olvasgatsz. Egy ilyen megoldás nemcsak mosolyt csal a vendégeid arcára, de a lakás fókuszpontjává is válhat.

Forrás: PressLoft

Tükröm, tükröm…

Nem csak önimádók kedvence lehet ez a megoldás: a romantikus lelkületű, kifinomult ízlésűeket is rabul ejtheti a látvány. Egy szép tükörkompozíció remekül feldob egy-egy sima falfelületet, különösen akkor, ha sötét, drámai színeket használunk körülötte.

Forrás: PressLoft

Engedd szabadon a fantáziád

Gondolkoztál már azon, mit lehetne kezdeni egy-egy bontásból származó deszkalappal? Itt a remek megoldás: készíts belőle képet! Fogj színes festékeket, ragadj egy ecsetet és hajrá! Sokkal különlegesebb lesz az összhatás, mintha ugyanezt egy festővászonnal tennéd.

Forrás: PressLoft

Apróságok tárháza

Játékos megoldás lehet, ha a falra nem egységes akasztókat szerelsz, hanem aranyos állatfigurákat vagy éppen giccses, túldíszített darabokat. A sok kis apróság együtt úgy fog festeni, akár egy mesebeli erdő.

Forrás: PressLoft

Grandiózus hatás

Nem feltétlenül a színekkel érdemes játszani, ha valami különlegeset szeretnél a faladon látni. A gipszstukkók egy fényűző palota belső tereit idézik – igazán látványos megoldás lehet bárhol. A legjobb az egészben pedig az, hogy nem kell mesterembereket hívnod ahhoz, hogy mindezt elkészítsék neked, sőt még csak vigyáznod sem kell az épségére különösebben: ugyanis ezek a 3D-s hatású faldekorációk már tapéta formájában is elérhetők.

Forrás: PressLoft

Gyűjtők nagy kedvence

Szenvedélyes gyűjtő vagy? Megszámlálhatatlan kis csecsebecsét birtokolsz? Akkor ne rejtsd el őket egy dobozba – ezeknek a szépségeknek szem előtt van a helyük! Készíthetsz belőlük látványos faldekorációt. Nem kell hozzá más, csak néhány kisebb, méretre vágott polc, amit kedved szerinti elrendezésben felszerelsz a falra. Már mehetnek is rá a nagy becsben tartott tárgyaid!

Forrás: PressLoft

A tányér nem csak evésre jó!

Talán emlékszel még a vidéki nagymamák falusi házának falaira? Igen, telis tele voltak míves tányérokkal. Ha azt hiszed, hogy ez a megoldás ma már a múlté, nagyon tévedsz! Csak manapság már modern tányérokat használnak ezekhez a dekorációkhoz. Lehetnek ezek egyszínű darabok vagy éppen mintásak, mindenki kedvére választhat.

Forrás: PressLoft

Tipográfia mindenek felett

Az egyik legnagyobb divat, ami a lakásdekorációt illeti, a betűk megjelenítése – tulajdonképpen bárhogy, bárhol. Legyenek azok a betűk például könyvtámaszok fából, vagy jelenjenek meg párnaként a kanapén, egyre megy – mindenhol jól mutatnak. A falon is, falmatricaként. Ráadásul olyan üzenetet közvetíthetsz velük, amilyet csak szeretnél.

Forrás: PressLoft

Kezdődik a kertészkedés

Ha te is imádod a növényeket, szereted a virágokat és szívesen foglalkozol is velük, ez a dekor éppen neked való. Nemcsak vicces, látványos, de hasznos is. Nem kell hozzá más, csak egy gereblyefej, amire fellógathatod a kedvenc kerti szerszámaidat. Figyelj arra, hogy a fal mögötte hamar koszos lehet!

Forrás: PressLoft

Nagyra nőttek

A falon – főleg, ha nagy felületről beszélünk – jól mutatnak a nagyra nőtt motívumok. Legyenek azok levelek, állatok, hatalmas szirmú virágok. Látványos megoldás egy ilyen tapéta akkor is, ha kicsi helyiségbe kerül, csak akkor ne az egész felületen használd, csupán egy dekorcsík segítségével jelenítsd meg őket.

Forrás: PressLoft

Mutasd meg a hobbid

Ugyan ezen a képen ez a teniszütő egy tükör, de gondolj csak bele: milyen jól mutathat a falon a kedvenc hobbid egy-egy eszköze: szereted a finom ételeket? Akkor egy gigantikus villára lesz szükséged. Az egészséges ételek híveként imádsz sütni-főzni? Mit szólnál egy hatalmas péklapáthoz? Ezeket a dekorációkat ráadásul plusz funkciókkal is megáldhatod: a péklapát például az előszobában kulcstartóként is megállja a helyét. Eredeti, ötletes és bármikor kivitelezhető.

Forrás: PressLoft
7 tipp, amivel becsalogathatod a tavaszt az otthonodbahttp://www.life.hu/csalad/20140227-7-tipp-amivel-becsalogathatod-a-tavaszt-az-otthonodba.htmlJól megválasztott kiegészítőkkel egy csapásra tavasz lesz a lakásodban! Csak figyeld meg: a vidám színek, a játékos motívumok azonnal feldobják a legunalmasabb szobát is. Próbáld ki te is!CsaládÍme, az év legtrendibb esküvői csokraihttp://www.life.hu/csalad/20140129-ime-az-idei-ev-legrendibb-eskuvoi-csokrai.htmlHa az idén esküvőt tervezel, és még nem tudod, hogy milyen színkombinációt válassz, érdemes szemügyre venni a Pantone 2014-es év esküvői trend színeit. Sokat segít a tökéletes látvány megteremtésében és még a vendégeket is leveszi a lábáról. Ebben az évben minden házasulandó megtalálja a hozzá közel álló színvilágot – legyen az ruha, helyszíni dekoráció vagy éppen a nagy napra szánt csokor. Ez utóbbiakat Rövid Zsuzsi stylist kötötte nekünk, hogy megmutathassuk, hogyan festenek a különböző virágkompozíciók az év trendszíneiben. CsaládFotó: Hámori Zsófia/Life.huA világ legszebb metróállomásaihttp://www.life.hu/csalad/20140109-a-vilag-legszebb-metroallomasai.htmlUgyan a budapesti 4-es metró állomásai is gyönyörűre sikerültek, azért nem árt, ha körbenézünk, egyes országokban hogyan festenek a földalatti közlekedési eszköz egyes megállói. Egyik-másik nem mindennapi építészeti remekmű.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.