Varázsold csillogóvá a kopott bútoraidat, karcmentesen!

Forrás: Thinkstock -
kopás otthon bútor dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megkopott, fakó bútoraidról sem kell lemondanod: néhány pillanat alatt gyönyörűen fényes, újszerű darabokat varázsolhatsz belőlük. Mutatjuk, hogyan csináld – vegyszerek nélkül!

A lenmagolaj csodákra képes!

A fából készült bútorok számára valóságos ünnep a lenmagolajos kezelés. Először portalanítsd a felületet, majd egy puha rongy segítségével kend át a bútorodat ezzel a különleges olajjal. Hagyd rajta egy hétig, majd egy száraz és puha ronggyal ismét töröld át a felületet. A fa jól beszívja magába az olajat, és ettől valósággal új életre kel majd. Figyelem: a lakkozott felületek nem engedik át magukon az olajat, így ezekhez a bútorokhoz más megoldást ajánlunk!

Forrás: Thinkstock

Tudtad?

A spray és folyékony formában kapható bútorfényező szerek többnyire szintetikus anyagokból és oldószerekből állnak. Gyakran adagolnak hozzájuk mesterséges illatosító anyagokat, amelyek teljesen feleslegesek, és szennyezik a levegőt. Sok bennük az emberi szervezetre nézve mérgező, allergén anyag, valamint nagy valószínűséggel rákkeltő hatásúak is.

A bútor új életének titka: a méhviasz

A méhviasz áldásos hatásairól már bizonyára sokat hallottál. Ez a csodaszer képes az öreg, megfáradt bútornak is új fényt kölcsönözni. Szintén puha rongyot hívjunk segítségül a művelethez, ez ugyanis biztosan nem sérti fel majd a felületet. Egy adag méhviaszt oszlassunk el a bútoron, dörzsöljük át a ronggyal, majd hat-nyolc óra elteltével töröljük át ismét a felületet.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje: Kiváló bútorápoló szer például a meleg tejbe mártott vászondarabka is.

Karcmentes ragyogás

A bútoron keletkezett karcolások is könnyen kezelhetők: a világos színű fán lévőt félbevágott mogyoróbéllel, a sötét faanyagon keletkezett sérülést dióbéllel dörzsöljük be. A vízfoltokat étolaj és 70 százalékos alkohol 1:1 arányú keverékével kezeljük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.