újrahasznosítás szemét csináld magad dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még jobb megoldás, ha a kukafeltúrás helyett inkább gondolkozol egy kicsit, mielőtt bármit is a szemétbe dobsz! Nem is hinnéd, de bizony az elsőre értéktelennek tűnő háztartási hulladékok egy kis kreativitással otthonod különleges díszeivé válhatnak.

Nagy mestere vagy a különböző recyclingtechnikáknak, vagy esetleg most próbálod életedben először? Ötleteinkből mindkét esetben bátran inspirálódhatsz! Kreatív tippjeinket úgy állítottuk össze, hogy profi és amatőr DIY-rajongók egyaránt kedvet kapjanak az alkotáshoz.

Észak-Amerika legprofibb újrahasznosítói a medvék :) Forrás: Thinkstock

Ha van egy felesleges rozsdás rugód

Tény, hogy nem a leggyakoribb háztartási hulladék, viszont hihetetlenül egyszerűen lehet belé új életet lehelni. Szinte semmi dolgod nincs vele, csupán néhány szál szárított vagy papírvirágra van szükséged, és lestrapált, rozsdás ágyrugód pillanatok alatt különleges, rusztikus vázává alakul.

Forrás: www.etsy.com

Tekerd le!

Gondoltad volna, hogy egyszer az üdítőspalackok kupakjainak is hasznát fogod venni? Itt az ideje, hogy elkezd őket gyűjtögetni, hiszen felhasználásukkal megunt lámpaernyőidet egyszerűen újradizájnolhatod. Ha a bohókás stílus tetszik jobban, gyűjtsd a színes kuapokat vegyesen, ha viszont kicsit visszafogottabb verzióra vágysz, akkor maradj a fehéreknél. Egy ilyen lámpaernyőhöz mindenképpen LED-izzót használj, az ugyanis nem fog felforrósodni.

Forrás: www.imgfave.com/diyforever

Bájos parafa minikert

Íme egy igazán cuki ötlet a parafa dugók felhasználására! Nincs másra szükséged, mint néhány dugóra, egy mini csavarhúzóra, amivel a parafa közepét ki tudod vájni, és neki is állhatsz a kertészkedésnek. Érdemes apró pozsgásokat választanod, hiszen ezek a növények jól bírják a szárazságot, így nem kell majd gyakran megöntöznöd őket.

Forrás: www.usefuldiy.com/

Hangulatos éjszakák

Egy kiürült konzervdoboz a lehetőségek tárházát nyithatja meg előtted. Tökéletes alapanyagul szolgálhat például egy hangulatos kerti lámpás elkészítéséhez. A fények előcsalogatásához sok-sok lyukat kell a dobozra ütnöd, ha igazán kreatív vagy, a lyukakkal különböző formákat is kialakíthatsz. Egy trükköt érdemes megfogadnod: a lyukasztás előtt körülbelül háromnegyedig töltsd fel vízzel a dobozt, majd fagyaszd le. Így akár kalapáccsal is nekiállhatsz lyukakat fúrni, horpadás nélkül megúszod majd a dekorálást.

Forrás: coastalenviron.blogspot.hu
Ilyen ágyról álmodik minden lányhttp://www.life.hu/otthon/20150409-baldachinos-agyak-a-valodi-kiralylanyos-gyerekszobahoz.htmlMesebeli palota, mesebeli hálószoba, a mesebeli ágyon pedig mesebeli királylány fekszik. Egy bizonyos korban szinte az összes kislányban fékezhetetlen vágy támad a kékvérűekkel való azonosulásra. Ismerős helyzet, ugye? Nézd végig galériánkat, és inspirálódj kedvedre a tökéletes hercegnőszoba kialakításához!Otthon--Rezsicsökkentés házilag! Néhány egyszerű trükkel könnyedén lefaraghatsz vízszámládból!http://www.life.hu/otthon/20150407-otthoni-praktikak-amelyek-segitsegevel-csokkenhet-a-vizfogyasztas-ezaltal-a-vizszamla-is-kevesebb.htmlEgy kis odafigyeléssel és hatékony vízhasználattal hetente akár több ezer forintot is spórolhatsz a vízszámládon. Kövesd tanácsainkat!Otthon--Panelban laksz? Íme, tuti tárolási tippjeink!http://www.life.hu/otthon/20150409-tarolasi-otletek-panellakasba.htmlEgy rakat mütyüröd, bigyód, kacatod van, amelyektől nem szívesen válnál meg, aprócska panellakásodban viszont lassacskán ki sem látszol a halomban álló limlomok mögül? Néhány okos megoldással és praktikus ötlettel rengeteg tárolóhelyet nyerhetsz, mutatjuk, hogy csináld!OtthonOrigoA lakásod egyik legfontosabb bútordarabja: ezekre a szempontokra figyelj vásárlás előtt! http://www.life.hu/otthon/20150403-ezekre-a-szempontokra-figyelj-ha-uj-kanapet-vasarolsz-otthonodba.htmlLegyen szép, illeszkedjen a nappali stílusához, el lehessen rajta kényelmesen heveredni, és persze legyen egyszerű a tisztítása... Neked is ismerősek ezek az elvárások? Kanapévásárlás előtt bizony jó néhány részletre oda kell figyelni. Most összeszedtük nektek a legfontosabb szempontokat!OtthonThinkstockRezsicsökkentés házilag! Néhány egyszerű trükkel könnyedén lefaraghatsz vízszámládból!http://www.life.hu/otthon/20150407-otthoni-praktikak-amelyek-segitsegevel-csokkenhet-a-vizfogyasztas-ezaltal-a-vizszamla-is-kevesebb.htmlEgy kis odafigyeléssel és hatékony vízhasználattal hetente akár több ezer forintot is spórolhatsz a vízszámládon. Kövesd tanácsainkat!Otthon--Sorozatgyilkosságok helyszíne volt… Te beköltöznél a horrorházba?http://www.life.hu/otthon/20150402-aron-alul-kelt-el-az-american-horror-story-sorozatbol-jol-ismert-gyilkos-haz.htmlTöbb mint 20 ember lelte benne halálát, a környéken csak gyilkos házként emlegetik. 2011 óta próbáltak megszabadulni tőle, most talált új lakóra. Less be te is a rettegett villa falai közé!Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.