Te is utálsz vasalni? Könnyítsd meg az életed néhány egyszerű trükkel!

ruha házimunka vasalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajtogatod így, hajtogatod úgy, az a fránya gyűrődés csak ott marad; az a zabolátlan ingujj pedig mintha saját életre kelne. A vasalás bizony nem sok nő számára okoz örömet. Az alábbi leleményes trükkökkel azonban gyorsabban és hatékonyabban túl lehetsz eme utált elfoglaltságon.

Forró helyzet

Érdemes az alacsonyabb hőfokot bíró ruhákkal kezdened a vasalást, és szépen sorban haladni a forró vasalást tűrő anyagok felé. Így nem kell várakoznod arra, hogy a vasaló kihűljön, ezzel energiát, pénzt és időt is megtakaríthatsz. A pamutból készült ruhák eléggé strapabírók, vasald őket bátran magas hőfokon! A szintetikus anyagokkal és a selyemmel azonban már óvatosabban, ezeknek csakis alacsony hőfokon ess neki, a gyapjú pedig a közepeset szereti. A kifényesedés elkerülése végett vasald a ruhákat kifordítva, de tehetsz rájuk valamilyen anyagot is, például egy vékony törülközőt, ami megvédi a felszínüket.

Forrás: Thinkstock

Rezsicsökkentés házilag

Egy kis odafigyeléssel és hatékony vízhasználattal hetente akár több ezer forintot is spórolhatsz a vízszámládon. Kövesd tanácsainkat!

A méret a lényeg

A lepedőket, takaróhuzatokat vagy akár a nagyobb terítőket hajtsd ketté, vasald ki az egyik oldalukat, majd hajtsd ketté ismét, és jöhet a másik oldal. Ha végeztél velük, terítsd őket egy szék támlájára. Arra azért ügyelj, hogy a szék támlája ne legyen piszkos, nehogy összekend valamivel a frissen mosott és vasalt textíliákat.

Az idő pénz

A száraz ruhák vasalása igen időrabló elfoglaltság, és gyakran nem is túl hatékony, könnyen maradhatnak ugyanis gyűrődések az anyagon. Ha a vasalód esetleg nem gőzölős, akkor sem kell aggódnod! Szerezz egy virágpermetezőt, vagy ess neki a vasalásnak a teregetés után maximum egy órával, amikor még nyirkosak a ruhák. A nedves ruhákon a vasaló is könnyebben siklik, így nem kell nagy erőt kifejtened. Egyenletes, hosszú mozdulatokkal vasald a ruhát szárazra.

Valószínűleg neked sem a kedvenc programod a mikrohullámú sütő takarítása. Mutatunk azonban egy szuper trükköt, amivel könnyedén és gyorsan végezhetsz ezzel a nem túl népszerű tevékenységgel.

Íme, a hónap színe: a te otthonodból sem hiányozhat!http://www.life.hu/otthon/20150413-aprilis-honap-szine-a-moody-blue-elnevezesu-kek-arnyalat.htmlMegnyugtat, ellazít, és szemet gyönyörködtet! Bemutatjuk nektek a hónap színét, a moody blue-t, a kék szín egyik különlegesen sikkes árnyalatát. Eddig nem is hallottál róla? Akkor itt az ideje, hogy becsempészd az otthonodba!OtthonOrigoIlyen ágyról álmodik minden lányhttp://www.life.hu/otthon/20150409-baldachinos-agyak-a-valodi-kiralylanyos-gyerekszobahoz.htmlMesebeli palota, mesebeli hálószoba, a mesebeli ágyon pedig mesebeli királylány fekszik. Egy bizonyos korban szinte az összes kislányban fékezhetetlen vágy támad a kékvérűekkel való azonosulásra. Ismerős helyzet, ugye? Nézd végig galériánkat, és inspirálódj kedvedre a tökéletes hercegnőszoba kialakításához!Otthon--Panelban laksz? Íme, tuti tárolási tippjeink!http://www.life.hu/otthon/20150409-tarolasi-otletek-panellakasba.htmlEgy rakat mütyüröd, bigyód, kacatod van, amelyektől nem szívesen válnál meg, aprócska panellakásodban viszont lassacskán ki sem látszol a halomban álló limlomok mögül? Néhány okos megoldással és praktikus ötlettel rengeteg tárolóhelyet nyerhetsz, mutatjuk, hogy csináld!OtthonOrigoRezsicsökkentés házilag! Néhány egyszerű trükkel könnyedén lefaraghatsz vízszámládból!http://www.life.hu/otthon/20150407-otthoni-praktikak-amelyek-segitsegevel-csokkenhet-a-vizfogyasztas-ezaltal-a-vizszamla-is-kevesebb.htmlEgy kis odafigyeléssel és hatékony vízhasználattal hetente akár több ezer forintot is spórolhatsz a vízszámládon. Kövesd tanácsainkat!Otthon--A lakásod egyik legfontosabb bútordarabja: ezekre a szempontokra figyelj vásárlás előtt! http://www.life.hu/otthon/20150403-ezekre-a-szempontokra-figyelj-ha-uj-kanapet-vasarolsz-otthonodba.htmlLegyen szép, illeszkedjen a nappali stílusához, el lehessen rajta kényelmesen heveredni, és persze legyen egyszerű a tisztítása... Neked is ismerősek ezek az elvárások? Kanapévásárlás előtt bizony jó néhány részletre oda kell figyelni. Most összeszedtük nektek a legfontosabb szempontokat!OtthonThinkstockSorozatgyilkosságok helyszíne volt… Te beköltöznél a horrorházba?http://www.life.hu/otthon/20150402-aron-alul-kelt-el-az-american-horror-story-sorozatbol-jol-ismert-gyilkos-haz.htmlTöbb mint 20 ember lelte benne halálát, a környéken csak gyilkos házként emlegetik. 2011 óta próbáltak megszabadulni tőle, most talált új lakóra. Less be te is a rettegett villa falai közé!Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.