Életveszély a lakásban! Te hogyan védekezel?

Forrás: Thinkstock -
veszély lakberendezés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éles sarkok, meredek lépcsők, egy aprócska babára megannyi veszély leselkedhet még a legvigyázóbb családi fészekben is. Mutatunk néhány olyan bajforrást, amire fokozottan érdemes odafigyelned, ha kisgyermek él a családban.

Szép, de nem finom!

Egy bizonyos korban a gézengúzok szeretnek szinte mindent megkóstolni, megrágcsálni. Nem menekülhetnek előlük a szobanövények sem. A zöldellő növénykék közül azonban jó néhány mérgező lehet a picikre. Ilyen például az anyósnyelv vagy az igen népszerű filodendron. Érdemes hát őket a pici számára elérhetetlen helyre költöztetni.

Forrás: Thinkstock

Dobd fel a gyerekszobát 5 perc alatt!

Néhány apró, de hatásos változtatással teljesen átalakíthatod a szoba hangulatát! Kövesd tippjeinket!

Ne bízz a kiságyban!

Bármennyire bájos első blikkre egy kiságy, a külcsín helyett érdemes a biztonságra helyezni a hangsúlyt! Olyan babaágyat válassz, amelynek a rúdjai között 4,5 cm-nél kisebb rés van, hogy a kicsi feje véletlenül se tudjon beszorulni! Emellett ügyelj arra is, hogy a matrac szorosan illeszkedjen a kiságyhoz, hogy a baba feje vagy teste nehogy beékelődjön az ágy és a matrac közötti résbe!

Nem játék!

Mivel a csöppségek nem törődnek a használati utasítással, neked kell odafigyelned! Játékvásárláskor mindig győződj meg arról, hogy a termék jó minőségű legyen, és megfeleljen a gyerkőc korának. Figyelj arra, hogy ne legyenek apró részei, hegyes végei vagy éles szélei. Olyan játékokat válassz, amelyek a pici bárhogy nyúzhat, nem fog darabjaira potyogni.

Forrás: Thinkstock

Gyerekszoba vagy szórakozóhely?

Egy friss kutatás szerint jobban teszed, ha száműzöd a gyerekszobából az elektronikai eszközöket – a tévét, a számítógépet és a mobiltelefonokat -, mivel ezek szorongást és alvászavart okozhatnak, ami aztán a gyerekek iskolai teljesítményére is negatív hatással lehet. További információkért olvasd el korábbi cikkünket!

Veszélyes kilátás

A bölcsőt, gyerekágyat helyezd minél messzebb az ablaktól, a legjobb, ha a szoba ablakával szembeni másik falhoz állítjátok, így a pici biztosan nem tud majd kimászni. Érdemes a függönyre is odafigyelned, ha lehet, ne földig érőt válassz, keresd a rövid megoldásokat! Egy hosszú függönybe a csemete akár bele is gabalyodhat, de az a veszély is fennállhat, hogy az egész anyagot magára rántja a karnissal együtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.