Amikor egy horrorfilm megelevenedik - rettegés a családi fészekben

gyilkosság horror Egyesült Államok kísértetjárás elhagyott helyek családi ház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Paranormális jelenségek, véres mészárlások – szörnyűségek, melyek helyszíne egy mindaddig békés családi fészek. Neked is ismerős a sztori? A kísértetjárta és gyilkos házak története a horrofilmesek egyik kedvenc témája. 

A vérfagyasztó jeleneket nem egyszer maga az élet inspirálta: házak, ahol nyugtalan lelkek kísértik a lakókat, házak, amelyek őrült sorozatgyilkosok áldozatinak sírhelyéül szolgáltak. Ilyen kísértetjárta házakkal az Egyesült Államok számos települése "büszkélkedhet", az alábbiakban ezekből mutatunk be nektek néhány igazán véres családi fészket.

A helyszín Youngstown, Ohio. Egy Benjamin Albright nevű férfi 1958-ban ebben a házban lőtte agyon saját fiát - elmondása szerint - véletlenül. Az eset után az apa összeomlott, nem tudott megbirkózni bűntudatával. A fiú halála után nem sokkal őrület hatalmasodott el rajta, megölte feleségét, majd magával is végzett. Nova House névre hallgató épület a szörnyű tragédia óta elhagyatottan áll, a család személyes tárgyai pedig még mindig a házban vannak.

Fotó: Seph Lawless

Donald Caters, New York állam második legnépesebb városának, Buffalonak volt a sheriffje, egészen addig, míg 1968-ban agyon nem lőtte magát. Öngyilkosságának az volt az oka, hogy otthonát elárverezték a feje fölül. Az azóta megüresedett házat a pletykák szerint kísértetek lakják. A helyiek rendszeresen hallanak különféle hangokat kiszűrődni a ház falai közül.

Fotó: Seph Lawless

A Michiganban taláható Haught Mansion az 1940-es években előkelő bordélyházként üzemelt. Miután évekkel később az örömtanyát felszámolták, iszonyatos titokra bukkantak a ház egyik eldugott rejtekén: a pince telis tele volt holttestekkel. A kedélyeket tovább borzolta az a különös körülmény, hogy mindegyik hulla mellkasán egy kör alakú jelölés volt látható.

Fotó: Seph Lawless

Az Oliver család kúriája különösen hátborzongató titkot rejt magában – 1898-ban nyom nélkül tűnt el innen a teljes Oliver klán. Soha, senki nem tudta kideríteni, mi történt velük, vagy hová tűnt el az egész család szinte egyik napról a másikra. A helyiek viszont megmernének rá esküdni, hogy a mai napig látni lehet a családot a Pennsylvaniában található kísértetház ablakaiban.

Fotó: Seph Lawless

Ez a Kentuckyban található családi ház egy brutális kettős öngyilkosságnak volt a helyszíne: a férj és a feleség is megölte magát. A helyi legenda szerint a család négy kisgyermeke túlélte szüleik halálát és több mint egy évtizeden keresztül egyedül éltek a hatalmas házban, és önállóan tartották el magukat.

Fotó: Seph Lawless

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.