Nem is sejtenéd, mire jó a kávézacc

Forrás: Thinkstock -
tippek kávézacc házi praktika kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg te is mindig kidobod a kávézaccot, miután megfőzted a reggeli feketét. Pedig nem kellene! Cikkünkből megtudhatod, mennyi mindenre lehet használni a kávézaccot akár a napi szépségrutinod részeként, akár takarításhoz. Sőt, még a bolhairtót is megspórolhatod. 

A háztartás tökéletes eszköze

1. A kávézaccal remekül letisztíthatod a kerti grillt vagy a tűzhelyre ragadt szennyeződéseket. Egész egyszerűen csak keverd össze szappanos vízzel, és egy konyharuha segítségével dörzsöld végig a felületeket.

Forrás: Thinkstock

2. Űzd el a bolhákat a kutyádról vagy macskádról! A legegyszerűbb bolhairtó módszer, ha samponozás előtt és után is átdörzsölöd házi kedvenced szőrét a zaccal.

3. Hihetetlenül hangzik, de ha eldugult a lefolyód, segíthetsz rajta, ha egy kevés zaccot dobsz a mosdókagylóba, majd rá egy kis folyékony szappant, végül egy kancsó nagyon forró vizet.

4. Ha fokhagymát szeleteltél, és szeretnéd a kellemetlen szagot eltűntetni a kezeidről, dörzsöld be a kezeidet kávézaccal! Semlegesíti a szagot.

Alkalmazd szépítkezéshez!

1. Csinálj pasztát víz és zacc segítségével, és kend fel a bőrödre, ha fel van dagadva a szemed a fáradtságtól. Hagyd rajta 15 percig, csodákat tesz!

2. Masszírozz a bőrödbe egy kevés kókuszolajjal kevert kávézaccot a cellulitisz ellen. A koffein remekül támadja a narancsbőrt, ráadásul nagyon pénztárcabarát megoldaás.

3. Bőrradírként is alkalmazhatod a kávézaccot arcodon. A radírozó hatás mellett élénkít is.

4. Ha sötétebb barna hajat szeretnél, jót tesz egy kávézaccos öblítés. Nem csak fényesebb lesz tőle a hajad, de még a színét is mélyíti.

A kertben is csodákat tesz

1. Ahelyett, hogy felsóznád a teraszt a csigák ellen, inkább a virágágyások környékére szórj el egy kis kávézaccot, és elkerülnek a csigák. Nem szeretik ugyanis a kávéban található savakat.

2. Komposztnak is remekül alkalmazható a nitrogénben gazdag kávézacc.

3. Virágültetéskor is szórhatsz a földbe kávézaccot, jót tesz a növények színének.

Életveszély a lakásban! Te hogyan védekezel?http://www.life.hu/otthon/20150414-veszelyes-dolgok-a-lakasban-babak-es-gyerekek-szamara.htmlÉles sarkok, meredek lépcsők, egy aprócska babára megannyi veszély leselkedhet még a legvigyázóbb családi fészekben is. Mutatunk néhány olyan bajforrást, amire fokozottan érdemes odafigyelned, ha kisgyermek él a családban.Otthon--A tavasz kedvenc virága: a nárciszhttp://www.life.hu/otthon/20150417-a-tavasz-kedvenc-viraga-a-csodaszep-illatos-narcisz.htmlA tavasz egyik legszebb virága a nárcisz, amely már márciusban megörvendezett minket a szép illatos virágokkal.Otthon--Itt a lehetőség: beköltözhetsz Leonardo DiCaprióhoz!http://www.life.hu/otthon/20150414-az-amerikai-filmsztar-leonardo-dicaprio-oko-szallodat-nyit.htmlTöbb okunk is van, amiért a Titanic egykori hősszerelmesét, Leonardo DiCapriót imádhatjuk! Először is – bár az évek felette is elteltek – Leo sármosságán az idő mit sem csorbított, páratlan játékának köszönhetően pedig korunk egyik legtehetségesebb filmszínészét tisztelhetjük benne. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, sok hollywoodi sztárral ellentétben, DiCapriót nem csak a saját jóléte és boldogsága érdekli, a Wall Street farkasa ugyanis a környezetvédelem igazi élharcosa! Legújabb húzásával ismét a Föld terheinek mérséklésén munkálkodik.Otthon--Te is utálsz vasalni? Könnyítsd meg az életed néhány egyszerű trükkel!http://www.life.hu/otthon/20150414-3-tipp-hogy-konnyen-es-gyorsan-menjen-a-vasalas.htmlHajtogatod így, hajtogatod úgy, az a fránya gyűrődés csak ott marad; az a zabolátlan ingujj pedig mintha saját életre kelne. A vasalás bizony nem sok nő számára okoz örömet. Az alábbi leleményes trükkökkel azonban gyorsabban és hatékonyabban túl lehetsz eme utált elfoglaltságon.OtthonThinkstockPapírból virágtartót? Persze! Egyedi megoldás fillérekből!http://www.life.hu/otthon/20150415-a-teleprendezok-papirbol-keszitenek-papirmase-viragtartot.htmlElsőre bonyolultnak tűnhet, a valóságban viszont igen egyszerű a papírmasé-technika. A Teleprendezőktől megtudhatod, hogyan is csináld!OtthonOrigoKicsi az erkélyed? Íme, a legszuperebb helytakarékos ötletekhttp://www.life.hu/otthon/20150403-kicsi-erkelyekhez-helytakarekos-otletek.htmlKicsi az erkélyed, mégis szeretsz sok időt tölteni a szabadban? Kis helyen is kényelmesen elférsz, ha okosan rendezed be a balkonodat. Mutatunk néhány inspiráló ötletet.OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.