Romantika a kertben - angolkertkisokos

Forrás: Thinkstock -
udvar otthon kert tájépítészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Illatos rózsák, iszalaggal díszített lugas, amelyből egy vadregényes kis ösvényre vezet az út - mindeközben az ember bokáját alacsonyan növő virágok súrolják. Ha te is vevő vagy a Jane Austen-regényekből jól ismert romantikára, itt az idő, hogy udvarodat angolkert stílusban alakítsd ki.

A tájkert, ismertebben nevén az angolkert 1720 körül született Angliában, jellemzője, hogy a kialakítás során a kert minden szabad területét felhasználják, és a dúsan beültetett virágágyások között kanyargós utak és ösvények vezetnek. Egy angolkert kialakításánál fontos, hogy természetes hatást alakíts ki, és ügyelj a színek és illatok harmóniájára. Ennél a típusnál nem a pázsité a főszerep, a kert vázát a bokrok, fák adják. Felkeltettük az érdeklődésedet? Kövesd tippjeinket, és teremts romantikus atmoszférát az udvarodon!

Forrás: Thinkstock

Erre figyelj

  • Ne legyenek szögletes formák, próbálj meg nem egyenes, szabálytalan utakat kialakítani.
  • Az utak szegélyét lágyítsd díszfüvekkel, színes virágokkal.
  • Használj természetes anyagokat és színeket.

Udvarod lüktetni fog az élettől

Ahogy a lakberendezésben is megannyi stílus létezik, úgy a kertkialakításnak is számtalan módja van. Mi most egy igazán vad és érzéki megoldást ajánlunk a figyelmedbe!

Ajánlott növények

Ültess hagyományos növényeket, amelyek nálunk is megtalálhatóak:

  • Például szarkaláb, lángvirág, gólyaorr, levendula, pünkösdi rózsa, mályva, viola, kúpvirág, alacsony és magas évelő őszirózsák. Ügyelj a színek, az illatok és a látvány harmóniájára!

Az éltető víz

Egy szabálytalan formájú tavacska tökéletes dísze lehet kertednek, ha van rá lehetőséged, mindenképpen érdemes kísérletezned a kialakításával.

Forrás: Thinkstock

Romantikus tartozékok

Az angolkert elengedhetetlen tartozéka a lugas és a pergola. De annak érdekében, hogy nyugodtan élvezhesd kerted bujaságát, érdemes néhány kerti padocskát vagy széket és asztalt is beszerezned.

Ebben a kádban mossa hatalmas tomporát Kim Kardashianhttp://www.life.hu/otthon/20150505-kim-kardashiannak-es-kanye-westnek-kulon-luxusfurdoszobaja-van.htmlMég ha nincsenek is felesleges millióid egy luxusfürdőszoba kialakítására, álmodozni azért biztosan te is szeretsz. Összegyűjtöttünk hát négy olyan nem mindennapi fürdőt, amelyek kádjában világsztárok pihentetik bágyadt testüket egy fárasztó nap után. Te elfogadnád valamelyiket?OtthonOrigoÍgy csempészd be a nap sugarait otthonodba - inspirálódj gyönyörű képeinkbőlhttp://www.life.hu/otthon/20150505-majus-honap-szine-a-lakberendezesben-a-sarga.htmlCsempészd be otthonodba a tavasz légiesen vidám árnyalatát! A hónap színe a sárga, használd hát bátran feltűnő, élettel teli vagy visszafogottabb melegebb árnyalatait! Inspirálódj összeállításunkból! Otthon--Ezt még biztos nem próbáltad - varázsold ragyogóvá a mosogatódat kólával!http://www.life.hu/otthon/20150504-hazi-praktikak-a-mosogato-tisztan-tartasara.htmlA mosogatód tisztán tartása nem nagy ördöngösség, néhány apró és leleményes praktikával könnyedén csillogóvá varázsolhatod. Kövesd tippjeinket!OtthonThinkstockEz aztán az anyák napja - sztárok, akik luxusvillával lepték meg édesanyjukathttp://www.life.hu/otthon/20150430-luxusvillat-ajandekozott-edesanyjanak-beyonce-knowles.htmlAmíg mi, halandó emberek egy szál virággal, néhány kedves szóval, esetleg kisebb csecsebecsékkel lepjük meg édesanyánkat anyák napján, addig a világsztárok nem aprózzák el az ajándékozást! Beyoncé például tavaly egy nyolc hálószobás vityillóval lepte meg a mamáját. És nem ő volt az egyetlen!Otthon--Tökéletes teraszra vágysz? Ezeket a szempontokat mindenképpen tartsd szem előtthttp://www.life.hu/otthon/20150430-kulteri-terasz-es-erkely-burkolatok-elonyei-es-hatranyai.htmlEgész télen a megújult teraszodat tervezgetted? Kinézted a tökéletes kerti bútorokat, bevásároltál ötletes kiegészítőkből, de a burkolattal mindeddig nem foglalkoztál? Öreg hiba! Mutatjuk, mik azok a legfontosabb szempontok, amiket mindenképpen érdemes figyelembe venned a tökéletes teraszburkolat kiválasztásánál.Otthon--Különleges dizájn, egyedi technológia - erre még biztosan nem használtad a papírt! http://www.life.hu/otthon/20150428-kulonleges-egyedi-butorok-ujrahasznositott-papirbol.htmlPraktikus, pénztárcabarát, időtálló, strapabíró és papírból készül. Kitalálod, miről van szó? Dizájnos, kényelmes bútorokról - bútorokról papírból!OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.