Szuper tippek - Így teremts tengerparti hangulatot otthonodban!

otthon tippek-tanácsok Nyár tengerpart lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annyira nagyon tudjuk irigyelni azokat a szerencséseket, akik, ha kinéznek otthonuk ablakán, nem mást látnak, mint a hullámzó, halkan morajló tengert...esetleg óceánt. Tudjuk jól, egy tengerre néző lakást nem mindenki engedhet meg magának, sőt... Nekik - vagyis nekünk földi halandóknak - sem kell azonban csüggedni, egy kis rafinériával bárki teremthet tengerparti hangulatot otthonában.

Kagyló dekoráció

Ha tenger, akkor kagyló! Néhány jól elhelyezett kagylóval és tengeri herkentyűvel igazi sellőnek fogod magad érezni otthonodban.

Apró vitorlások

Sokan imádnak modellezni, ha pedig már összeszerelted, miért ne lehetne miniatűr vitorlásod a lakásod dísze? Hihetetlenül fel lehet velük dobni a nappalit vagy akár a hálót.

Kék-fehér-kék-fehér...

Neked mi jut erről a két színről az eszedbe? Hát persze, hogy a tenger! Nem véletlenül nevezik az együttes használatát matróz csíknak is. Kombináld a színeket bátran!

Hangulatos festmények

Milyen jobb módja van annak, hogy tengerparti hangulatot csempéssz otthonodba, mint hogy tengerpartot ábrázoló festményekkel díszíted lakásod? Dekoráld nappalid, vagy hálószobád velük, és egészítsd ki egyéb, tengerparti hangulathoz kapcsolódó dísztárgyakkal.

Kötélbe burkolva

Ha a tengerpart által ihletett dekorációt szeretnél, csak gondold végig azokat az elemeket, amelyek egy ilyen házban jellemzően előfordulnak, ilyen például a kötél. A kötélmegoldásoknak pedig számos variációja lehet, íme ötleteink:

/1507/Tenge20157120054
  • Tekerd a csillárt körbe kötéllel, és válassz a szobába egy hozzá illő rattan fotelt.
  • Egy vastag kötél nagyszerűen nézhet ki a lépcsőn. Csodálatosan hangsúlyos kiegészítő lehet, amit nem csak tengerpart ihlette házakhoz, hanem általában véve modern, vagy akár rusztikus dekorációkhoz is felhasználhatsz.
  • Ha vannak nagy vastag gerendák a házadban, akkor szuper különlegessé varázsolhatod őket, hihetetlenül egyszerűen: csavard körbe kötéllel! Egyszerű, de nagyszerű trükk, és különösen hasznos ha szereted a tengerparti dekorációt.

Pálmafák a házban

Ha lehetőséged van rá, hogy bevidd a természetetet, akkor csináld! Ültess egy pálmafát a nappalid közepére és az egész háznak trópusi hangulatot kölcsönöz.

Fehér falak és kárpitok

Korábban említettük már, hogy a fehér kékkel kombinálva megadhatja azt a tengerparti külcsínt, amire vágysz. De a fehér egyébként önállóan is használható szín hasonló célokra. Fesd például a plafont és a falakat fehérre és válassz hozzá fehér kárpitos bútorokat.

Zsalus ajtók

Ha a teraszra vagy erkélyre zsalus ajtókat szerelsz fel, egy csapásra egy öreg tengerparti háziókban érzed majd magad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.